Följ oss

Nyheter

Fonder köper aktier i Sino Agro Food

Publicerat

den

Sino Agro Food producerar i Kina

Bild från Sino Agro Foods produktion

Sino Agro Food är ett kinesiskt matråvaruföretag som är listat på OTC-marknaden i USA. Mer än hälften av aktierna ägs dock numera av svenska investerare efter att företaget fått mycket uppmärksamhet av informationstjänsten Jordanfonden. Inom ungefär två månader kommer företaget även att parallellnoteras i Sverige på First North-listan.

Sino Agro Foods aktie har trots imponerande siffror i rapporterna sjunkit under de senaste par åren. Aktien handlas kring ett p/e-tal på 1, eller tom kring 0,75.

Nu meddelar dock Jordanfonden att det första svenska fondbolaget har köpt aktier i Sino Agro Food. Det är Gustavia Davegårds fond Gustavia Energi och Råvaror, en svensk råvarufond, som har investerat.

Vidare meddelar Jordanfonden att The Gold Report skriver att det amerikanska fond- och kapitalförvaltningsbolaget Adrian Day har börjat köpa aktier i Sino Agro Food. Vilket Jordanfonden tror kan vara en delförklaring till att det har varit större omsättning i aktien under de senaste två månaderna.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Även om man inte är aktieägare så är det utan tvekan en intressant aktie att följa, något av ett äventyr skulle man kunna säga.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
2 Kommentarer

1 kommentar

  1. Claes

    3 mars, 2013 vid 02:08

    Gustavia Energi och Råvaror är en klart intressant råvarufond att investera i. Jag tror på den större utvecklingen de följer, men lite extra roligt är att de har lite mindre innehav som går utanför de mest traditionella innehaven.

  2. Magnus

    12 maj, 2013 vid 17:41

    Värst vilken tid det tar bara för Sino Agro att notera sig på First North. Tycker fonderna borde kunna sätta lite press på företaget att få det klart.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Montage Gold, det nya guldbolaget i Lundin-sfären

Publicerat

den

Montage Gold arbetar i Elfenbenskusten

Montage Gold är ett gruvbolag som ska börja etablera en guldgruva i Elfenskusten under 2025. I mars tidigare i år gjorde det TSX Venture-noterade bolaget en kapitalanskaffning på 35,2 miljoner CAD till 0,70 CAD per aktie, en kapitalanskaffning som utökades från 20 miljoner CAD. Lundin-sfären investerade hälften av kapitalet.

”Vi är mycket nöjda med den starka efterfrågan från investerare som vi fick för vår utökade icke-mäklade private placement, ledd av en betydande investering från Lundin-familjen tillsammans med betydande investeringar från styrelseledamöter och tjänstemän i Montage. Vi ser fram emot att gå vidare med vår strategi att bygga en ledande afrikansk guldproducent med flera tillgångar, med vårt Koné-projekt i spetsen.” sade Martino De Ciccio, VD för Montage Gold, i samband med kapitalanskaffningen.

Intervju med Martino De Ciccio som är ny VD för Montage Gold. Han klev ombord i samband med Lundin-sfärens investering, då även Lundin-sfärens Ron Hochstein valdes in i styrelsen.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Intervju med Montage Golds VD Martino De Ciccio
Fortsätt läsa

Nyheter

Faraday Copper, ett av de nya bolagen i Lundin-sfären

Publicerat

den

Faraday Copper

Lundin-sfären har redan en stor exponering mot koppar via flera av sina bolag, bland annat Lundin Mining och Filo. Ett nytt tillskott till sfären är det relativt lilla bolaget Faraday Copper som i veckan gjorde en kapitalanskaffning på 20 MCAD till 0,80 CAD per aktie och är noterat på TSX i Kanada. Aktien stängde på 0,82 CAD i fredags.

Graf över Faraday Coppers aktiekurs

Nedan ger VD för Faraday Copper en kort presentation av verksamheten.

Faraday Coppers VD Paul Harbidge presenterar verksamheten.
Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa

Nyheter

Vetepriset kommer att gå upp – hur man än vrider och vänder på det

Publicerat

den

Vete i närbild

Priset på vete har halverats på två, samtidigt sjunker vetelagren. Torbjörn Iwarson på Centaur Commodity Fund säger i DiTV att priset måste upp för att motivera bönder att odla mer. Han konstaterar att hur man än vrider och vänder på det så måste priset gå upp för världen kan inte vara utan vete.

Torbjörn Iwarson kommenterar vete och apelsinjuice.
Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära