Nyheter

Fonder köper aktier i Sino Agro Food

Publicerat

den

Bild från Sino Agro Foods produktion

Sino Agro Food är ett kinesiskt matråvaruföretag som är listat på OTC-marknaden i USA. Mer än hälften av aktierna ägs dock numera av svenska investerare efter att företaget fått mycket uppmärksamhet av informationstjänsten Jordanfonden. Inom ungefär två månader kommer företaget även att parallellnoteras i Sverige på First North-listan.

Sino Agro Foods aktie har trots imponerande siffror i rapporterna sjunkit under de senaste par åren. Aktien handlas kring ett p/e-tal på 1, eller tom kring 0,75.

Nu meddelar dock Jordanfonden att det första svenska fondbolaget har köpt aktier i Sino Agro Food. Det är Gustavia Davegårds fond Gustavia Energi och Råvaror, en svensk råvarufond, som har investerat.

Vidare meddelar Jordanfonden att The Gold Report skriver att det amerikanska fond- och kapitalförvaltningsbolaget Adrian Day har börjat köpa aktier i Sino Agro Food. Vilket Jordanfonden tror kan vara en delförklaring till att det har varit större omsättning i aktien under de senaste två månaderna.

Även om man inte är aktieägare så är det utan tvekan en intressant aktie att följa, något av ett äventyr skulle man kunna säga.

2 Comments

  1. Claes

    3 mars, 2013 vid 02:08

    Gustavia Energi och Råvaror är en klart intressant råvarufond att investera i. Jag tror på den större utvecklingen de följer, men lite extra roligt är att de har lite mindre innehav som går utanför de mest traditionella innehaven.

  2. Magnus

    12 maj, 2013 vid 17:41

    Värst vilken tid det tar bara för Sino Agro att notera sig på First North. Tycker fonderna borde kunna sätta lite press på företaget att få det klart.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version