Färre riggar kan inte stoppa oljeprisets fall

Oljeriggar i USABaker Hughes rapporterade i veckan tre färre borriggar än veckan innan. Det totala antalet aktiva olje- och gasborriggar uppgår nu till 1 076 enligt rapporten, med antalet aktiva oljeriggar som ökade med 2 till 887. Antalet gasriggar minskade med 5 till 189.

Antalet olje- och gasriggar har ökar med 147 stycken jämfört med samma period föregående år. Av dessa är 138 aktiva oljeriggar.

Råoljepriset sjönk i fredags, vilket gjorde att november 2018 var den sämsta månaden för oljepriserna på ett decennium. Prisfallet beror på rädsla för överutbud och långsammare efterfrågan. På plussidan finns ökade förhoppningar om att OPEC kommer att komma överens om att minska oljeproduktionen vid sitt möte den 6 och 7 december.

Riggarna minskar i Kanada också

Antalet olje- och gasriggar i Kanada för veckan minskade med 5 . Detta efter att antalet ökade med 7 riggar i förra veckan, vilket innebär att det totala antalet olje- och gasrigger i Kanada uppgår till 199. Det är 23 färre riggar än den här tiden förra året.

EIAs uppskattningar för amerikansk produktion för veckan som slutade den 23 november ligger i genomsnitt på 11,7 miljoner bpd. Detta är tredje veckan i rad som produktionen stiger och den högsta produktionshastigheten någonsin för Förenta staterna.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top