Följ oss

Nyheter

Exporten av brasilianskt kött stiger på kinesisk efterfrågan

Publicerat

den

Skuret kött

I spåren av den afrikanska svinpesten väljer många att köpa andra typer av livsmedel. Fläskkött, en stapelvara i Kina, substitueras just nu med nötkött. Exporten av brasilianskt kött stiger på kinesisk efterfrågan. Kina köper just nu allt tillgängligt brasilianskt nötkött vilket gör att köttpriser i Sao Paulo är rekordhöga.

Kött

Den brasilianska exporten av nötkött ökade med 9,84 procent i januari 2020 drivet av en kraftig ökning av försäljningen till Kina. Världens näst största ekonomi möter ett minskat utbud från den dödliga sjukdom som minskade en stor del av dess svinpopulation och ökad efterfrågan på annat kött, sade den brasilianska handelsgruppen Abiec under förra veckan.

Den brasilianska exporten av nötkött uppgick till 135 375 ton under årets första månad, motsvarande en försäljning på 633,25 miljoner dollar, säger Abiec. ”Detta är ett positivt resultat och i linje med våra tillväxtberäkningar för i år” sade Antônio Camardelli, Abiecs president, i ett uttalande.

Leveranserna till Kina var 53 200 ton, en ökning med 126 procent jämfört med samma period förra året, sade Abiec. Detta motsvarar ett värde om 322,8 miljoner dollar, en ökning med 200 procent från januari 2019. Brasilianska företag kommer att gynnas som livsmedelsexportörer till Kina eftersom Brasilien anses vara en säker källa för kött. Landet har aldrig har haft ett fall av fågelinfluensa eller afrikansk svinpest, säger ABPA , en förening som företräder fjäderfä- och fläskförädlare.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära