Connect with us

Nyheter

Exporten av brasilianskt kött stiger på kinesisk efterfrågan

Published

on

Skuret kött

I spåren av den afrikanska svinpesten väljer många att köpa andra typer av livsmedel. Fläskkött, en stapelvara i Kina, substitueras just nu med nötkött. Exporten av brasilianskt kött stiger på kinesisk efterfrågan. Kina köper just nu allt tillgängligt brasilianskt nötkött vilket gör att köttpriser i Sao Paulo är rekordhöga.

Kött

Den brasilianska exporten av nötkött ökade med 9,84 procent i januari 2020 drivet av en kraftig ökning av försäljningen till Kina. Världens näst största ekonomi möter ett minskat utbud från den dödliga sjukdom som minskade en stor del av dess svinpopulation och ökad efterfrågan på annat kött, sade den brasilianska handelsgruppen Abiec under förra veckan.

Den brasilianska exporten av nötkött uppgick till 135 375 ton under årets första månad, motsvarande en försäljning på 633,25 miljoner dollar, säger Abiec. ”Detta är ett positivt resultat och i linje med våra tillväxtberäkningar för i år” sade Antônio Camardelli, Abiecs president, i ett uttalande.

Leveranserna till Kina var 53 200 ton, en ökning med 126 procent jämfört med samma period förra året, sade Abiec. Detta motsvarar ett värde om 322,8 miljoner dollar, en ökning med 200 procent från januari 2019. Brasilianska företag kommer att gynnas som livsmedelsexportörer till Kina eftersom Brasilien anses vara en säker källa för kött. Landet har aldrig har haft ett fall av fågelinfluensa eller afrikansk svinpest, säger ABPA , en förening som företräder fjäderfä- och fläskförädlare.