Connect with us

Nyheter

Cuadrilla Resources får skiffergas-licens i Polen

Published

on

Cuadrilla Resources har fått skiffergas-licens i Polen

Cuadrilla Resources har fått skiffergas-licens i PolenDet brittiska privatägda företaget Cuadrilla Resources har erhållit en licens för att prospektera efter skiffergas i Polen. Licensen omfattar ett område i östra-centrala Polen och täcker en yta på 827,42 kvadratkilometer, i Lublin Trough/Radom-Krasnik High.

“Vi är glada att ha blivit tilldelade denna viktiga prospekteringslicens” säger Francis Egan, Cuadrilla Resources VD.

Han säger vidare att Pionki-licensen i Polen kompletterar de prospekteringsprojekt som företaget har i Storbritannien, Nederländerna och Ungern.

Företaget kommer att göra en 150 kvadratkilometer stor seismisk undersökning, som de förväntar sig ska vara genomförd under första kvartalet 2013.

Polens skiffergastillgångar håller på att undersökas av flera företag, men ännu så länge är utvecklingen i en tidig fas. Polen förmodas ha stora tillgångar, något som skulle kunna frigöra enorma ekonomiska tillgångar och även frigöra landet från beroendet av rysk naturgas, som är en viktig bricka i den ryska statens politiska maktspel.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Silverbug

    9 december, 2012 at 19:24

    Det vore så otroligt häftigt om shale gas-revolutionen kom till Polen. Det skulle bli en rejäl ekonomisk boost, till ett land som redan har en bra utveckling. Och så skulle stackarna som under historien blivit överkörda av nation efter nation kunna bryta sig loss från sitt beroende av rysk naturgas.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *