Följ oss

Nyheter

Comex stoppade guldhandeln

Publicerat

den

Guldhandel, mynt och online

Guldhandel, mynt och onlineUnder torsdagen upphörde handeln med guld på råvarubörsen COMEX i New York. Börsen valde att stoppa handeln med decemberkontrakten under cirka 20 sekunder klockan 02:54 på grund av prisfall.

Data från Bloomberg visar på att decemberkontraktet i guld föll med nästan 12 USD per troy ounce innan handeln avbröts. Det var den så kallade Stop Logic Halt, ett system som råvarubörsen har utformat för att för förhindra överdrivna kursrörelser, som stoppade handeln i guld. Comex har valt att inte kommentera storleken på den prisrörelse på det kontrakt som ledde till handelsstoppet. En talesman från Comex säger att stopp loss-funktioner inträffar på alla marknader världen över vid olika tillfällen, och att det till och med kan förekomma flera gånger under samma handelsdag. Stop loss-funktionen skapar tillfälliga avbrott i handeln vilket ger marknadsaktörerna möjlighet att tillhandahålla ytterligare likviditet så att korrekta priser kan återupprättas och marknaden kan återfå sin jämvikt.

Under 2013 har guldkursen rasat cirka 19 procent som en följd av ett rally på aktiemarknaden och oro för att den amerikanska centralbanken FED skall upphöra med sina stimulansprogram, vilket har minskat efterfrågan på guld som en inflationshedge. I en undersökning som nyhetsbyrån Bloomberg nyligen gjorde framkom att marknadsaktörerna tror att FED kommer att minska sina månatliga obligationsköp med tio miljarder USD per månad från och med nästa veckas FOMC-möte. Under augusti steg guldpriset med drygt sex procent som en följd av oro för att USA skulle inleda en militär aktion mot Syrien.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Priset på vete når sin högsta nivå på nio månader

Publicerat

den

Ett fält med vete

Vetepriset har nått sin högsta nivå på 9-10 månader. Det är flera faktorer som sammanfaller, men i grunden är det vädret som inte är vidare bra hos flera av de stora producenterna i världen. Prognoserna för Rysslands produktion från vinterodlingen har skrivits ner på grund av frost i maj. I Ukraina har det torra vädret minskat skördeutsikterna och enligt Bloomberg så har Australien historiskt låg nederbörd vilket skapar stress.

Det framförs även att priserna till viss del även stiger då bönder lagerhåller sina skördar för att se var turbulensen tar vägen innan de säljer.

Att priset går upp är visserligen dåligt på kort sikt för konsumenter, men som Torbjörn Iwarson var inne på för en vecka sedan så måste priset upp för att motivera bönder att odla mer, för vi kan inte leva utan vete.

Fortsätt läsa

Nyheter

Aluminiumproducenten Novelis börsnoteras på NYSE

Publicerat

den

Aluminium på rulle

Aluminiumproducenten Novelis vill ta in närmare en miljard USD inför sin notering på NYSE-börsen i USA idag. Företaget kontrolleras av Kumar Mangalam Birla och hans företag Hindalco Industries. Novelis har under många arbetat med att expandera sin produktion och är världens största återvinnare av aluminium med 14 återvinningsanläggningar runt om i världen.

Aktierna erbjuds inom spannet 18-21 USD och ett pris på 21 USD innebär ett totalt börsvärde på 12,6 miljarder USD.

Fortsätt läsa

Nyheter

Africa Oil kan se fram mot bra kassaflöde – köp aktien säger Affärsvärlden

Publicerat

den

Africa Oil-anställda

Africa Oil-aktien går nästan att räkna hem enbart på de producerande tillgångarna och kassan skriver Affärsvärlden i en analys som mynnar ut i en köprekommendation för investerare som accepterar en extra hög risk. bolaget kan se fram mot ett bra kassaflöde från oljeproduktionen i Nigeria samtidigt som det finns en stor uppsida i jätteprojektet utanför Namibias kust.

”Ett oljebolag med sina tillgångar Afrika och en stor del av substansen i ett outvecklat projekt är såklart inte en investering som passar alla. Den som kan leva med de extra riskerna kan dock överväga aktien som del i sin portfölj”

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära