Citi säger att oljepriset kan falla till 20 USD per fat

Olja rasarDen senaste tidens uppgång i oljepriset är falsk, en så kallad ”dead cat bounce” säger den amerikanska affärsbanken Citi som nu varnar för en kommande nedgång. Citi säger att oljepriset kan falla till 20 USD per fat. Enligt den senaste oljeprognosen från Citi kan vi snart komma att se hur priset på WTI blir så pass billigt som 20 USD per fat.

Trots att antalet oljeriggar i USA minskar, något som har hjälpt oljepriset att återhämta sig under de senaste veckorna, så ökar den nordamerikanska oljeproduktionen fortfarande. Samtidigt ser vi hur länder som Brasilien och Ryssland producerar rekordhöga volymer olja. Under tiden försöker Saudiarabien, Irak och Iran behålla sin marknadsandel genom att sänka priserna på olja som exporteras till Asien, säger Citis Edward Morse.

Citi tror inte att vi får se en minskad oljeproduktion innan det tredje kvartalet 2015, och ser framför sig ett scenario där WTI, en olja som nu handlas kring 52 USD per fat, kan komma att falla ned till 20 USD per fat.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top