Följ oss

Nyheter

Blandat marknadssentiment för stål i BRIC-länderna

Publicerat

den

Järnmalm bearbetas

De genomsnittliga transaktionspriserna för alla åtta sorters kolstålformer ökade under januari 2013 i de så kallade BRIC-länderna.

Brasilien

Utsikterna för den brasilianska stålmarknaden var oförändrad under januari. Företagsklimatet väntas förbli stabilt under 2013, trots de pågående problemen med överkapacitet och flyktiga råvarukostnader.

Den globala tillgången på kokskol och järnmalm kommer sannolikt att förbli relativt stram. Instituto Aco Brasil (IABr) rapporterar att under 2012 uppgick produktionen av valsat stål till 26,2 miljoner ton, en ökning med nästan 4 procent jämfört med året innan.

Ryssland

Ryska ståltillverkare är splittrade kring tillväxtutsikterna för resten av 2013. Den underliggande efterfrågan på färdigt stål har inte motsvarat branschens prognoser – särskilt från byggföretagen och tillverkare av rör. Evraz planerar att slutföra ett förvärv om 800 miljoner USD av ett kokskolföretag, Raspadskaya, under det första kvartalet 2013.

Indien

Den indiska stålindustrin väntas fortsätta att öka kapaciteten för att möta landets växande inhemsk efterfrågan. Bureau of Indian Standards (BIS) kvalitetskontroller av valstråd och andra stålprodukter träder i kraft i mars 2013.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

The Associated Chambers of Commerce and Industry of India (Assocham) har varnat regeringen för att minska den 30 procentiga exporttullen på järnmalmsmaterial. Föreningen hävdar att landet inte är självförsörjande.

Kina

Kinesiska handlare förväntar sig att stålkonsumtionen kommer att förbättras efter det kinesiska nyårets helgdagar. Det är framförallt stöd av fasta order från bygg- och tillverkningsindustrin. Det är inte sannolikt att stålindustrins överkapacitetsproblem kommer att lösas under 2013, trots en förväntad fortsatt ökning av efterfrågan från slutanvändare och avveckling av föråldrad kapacitet.

China Iron & Steel Association (CISA) har rapporterat att den sammanlagda dagliga produktionen av råstål av de ledande fabrikerna under de första 10 dagarna i januari uppgick till 1.944.000 ton, en ökning med 2,3 procent jämfört med slutet av december.

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära