Nyheter

Blandat marknadssentiment för stål i BRIC-länderna

Publicerat

den

De genomsnittliga transaktionspriserna för alla åtta sorters kolstålformer ökade under januari 2013 i de så kallade BRIC-länderna.

Brasilien

Utsikterna för den brasilianska stålmarknaden var oförändrad under januari. Företagsklimatet väntas förbli stabilt under 2013, trots de pågående problemen med överkapacitet och flyktiga råvarukostnader.

Den globala tillgången på kokskol och järnmalm kommer sannolikt att förbli relativt stram. Instituto Aco Brasil (IABr) rapporterar att under 2012 uppgick produktionen av valsat stål till 26,2 miljoner ton, en ökning med nästan 4 procent jämfört med året innan.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Ryssland

Ryska ståltillverkare är splittrade kring tillväxtutsikterna för resten av 2013. Den underliggande efterfrågan på färdigt stål har inte motsvarat branschens prognoser – särskilt från byggföretagen och tillverkare av rör. Evraz planerar att slutföra ett förvärv om 800 miljoner USD av ett kokskolföretag, Raspadskaya, under det första kvartalet 2013.

Indien

Den indiska stålindustrin väntas fortsätta att öka kapaciteten för att möta landets växande inhemsk efterfrågan. Bureau of Indian Standards (BIS) kvalitetskontroller av valstråd och andra stålprodukter träder i kraft i mars 2013.

The Associated Chambers of Commerce and Industry of India (Assocham) har varnat regeringen för att minska den 30 procentiga exporttullen på järnmalmsmaterial. Föreningen hävdar att landet inte är självförsörjande.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Kina

Kinesiska handlare förväntar sig att stålkonsumtionen kommer att förbättras efter det kinesiska nyårets helgdagar. Det är framförallt stöd av fasta order från bygg- och tillverkningsindustrin. Det är inte sannolikt att stålindustrins överkapacitetsproblem kommer att lösas under 2013, trots en förväntad fortsatt ökning av efterfrågan från slutanvändare och avveckling av föråldrad kapacitet.

China Iron & Steel Association (CISA) har rapporterat att den sammanlagda dagliga produktionen av råstål av de ledande fabrikerna under de första 10 dagarna i januari uppgick till 1.944.000 ton, en ökning med 2,3 procent jämfört med slutet av december.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version