Connect with us

Nyheter

Beowulf Mining – Svensk järnmalm

Published

on

Svensk järnmalm för framtida brytning av Beowulf Mining

Beowulf Mining - Svensk järnmalmDet brittiska bolaget Beowulf Mining Plc prospekterar efter i första hand järnmalm i norra Sverige och bolagets undersökningstillstånd spås vara två av norra Europas största obearbetade järnmalmsfyndigheter. Utöver detta har Beowulf Mining även undersökningstillstånd i hel- eller delägda dotterbolag avseende koppar, guld, molybden och uran.

Bolaget deltog på Stockholm Corporate Finance råvarudag på Operaterassen i Stockholm den 5 september. Beowulf Minings presentation filmades och kan ses här på Råvarumarknaden.se.

Continue Reading
2 Comments

2 Comments

 1. Tore

  6 september, 2012 at 01:34

  Gruvbolagen i Sverige jublar över den satsning på gruvindustrin som regeringen presenterade tidigare i veckan. Där gruvbranschen ska bli för Sverige vad olja är för Norge. Kanske inte är riktigt jämförbart, men för norra Sverige så kan det nog jämföras. Den svenska staten har ju alltid varit positiv till gruvbolag, oavsett regering, och nu blev det ännu positivare. Starkt!

  • christer

   10 september, 2012 at 17:23

   För lite och för sent kanske?
   Det kommer fler och högljuddare signaler om att järmnalmsfesten är över för lång tid framöver som du vet så har kinas stålkonsumtion hårdlandat Atlas iron som är värdens fjärde största järnmalmsföretag går numera med förlust, mycket tyder på att dom som hoppats på nystartade järnmalmsgruvor i sverige står kvar på perrongen och numera bara känner stenkolsröken från järnmalmståget som passerat möjligtvis att någon fortfarande kan se bakjlsuen från sista vagnen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *