Connect with us

Nyheter

Bearbetningen av kakao föll i Nordamerika under det andra kvartalet 2022

Published

on

Nordamerikansk kakaomalning sjönk mer än väntat under andra kvartalet till 115 899 ton, en minskning med 6,29 procent från samma period ett år tidigare, enligt data från National Confectioners Association (NCA) som släpptes under förra veckan.

Kakao

Kakaomalningsdata är en viktig efterfrågeindikator för marknaden för chokladtillverkning. Marknadens förväntningar för kakaoförädling under perioden var en minskning med 2 procent i genomsnitt jämfört med föregående år.

En USA-baserad kakaomäklare, som förväntade sig en nedgång på 4 procent i bearbetningen, sa att det var en anläggning mindre som rapporterade data för andra kvartalets NCA-undersökning jämfört med förra året, vilket delvis skulle förklara den mindre malningen.

Det fanns 15 fabriker i USA, Kanada och Mexiko som rapporterade data för undersökningen, inklusive världens största chokladtillverkare Barry Callebaut och de amerikanska chokladtungviktarna The Hershey Company och Mars Wrigley Confectionery.

Chokladkonsumtionen drabbades under pandemin, trots högre hemmabruk, på grund av brist på sociala evenemang som konferenser och fester. Nu drar konsumenterna ner på choklad på grund av levnadskostnaderna, enligt företagens chefer.

Europas kakaomalning under andra kvartalet steg något till 364 081 ton, en ökning med 2 procent.