Connect with us

Nyheter

Amerikanska LNG-laster på väg till Kina

Published

on

Fyra tankfartyg som transporterar amerikansk flytande naturgas (LNG) är på väg till Kina efter att Peking börjat bevilja skatteavvikelser till vissa importörer, sade sjöfarts- och handelskällor. Detta är första gången sedan mars 2019 som sändningarna återupptas efter ett långvarigt handelskrig där Kina höjde tullarna på LNG-importen från USA till 25 procent förra året.

Foto: Janak Raja

Tankfartygen väntas anlända till Kina mellan slutet av april och början av maj. En av dem, SK Resolute, har styrts om minst två gånger men är nu på väg till Tianjin, Kina, efter att ha tankat på sin last vid Cameron LNG-anläggningen i Louisiana. Två andra, Cool Explorer och Hoegh Giant, lastades i Sabine Pass, Louisiana, enligt uppgifterna, och är nu på väg till Tianjin, där China National Offshore Oil Corp (CNOOC) och Sinopec driver LNG-terminaler. Det fjärde tankfartyget, Palu LNG, fylldes i Corpus Christi, Texas, den 25 mars och ändrade sin destination till Tianjin på måndag.

Peking har börjat bevilja skatteavvikelser till LNG-importörer även om detaljer om de företag som har fått undantag från tullarna inte var tydliga. Flera källor säger att tulltaxan har sjunkit till noll, även om en separat mervärdesskatt på 10 % fortfarande gäller.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *