Följ oss

Nyheter

Utsikten för guld år 2014

Publicerat

den

Guldtacka från Kina

Den globala ekonomin är på väg att återhämta sig och guldets tolv år långa positiva utveckling har tagit slut. Evy Hambro, chief investment officer på Blackrocks avdelning för råvarurelaterade aktier, sitter ner med Financial Times råvaruredaktör Neil Hume för att gå igenom utsikten för guld år 2014. De går igenom flertalet faktorer som ger en bra helhetsbild. Några av punkterna är:

  • Det har varit ett stort utflöde från ETF-fonderna, men desto mer som säljs desto mer trögrörliga blir innehaven. Dvs det som har sålts i högt tempo var det som köptes i högt tempo när guld var som hetast. Innehaven som är kvar är mer långsiktiga.
  • Kina är nu inte bara världens största importör av guld, utan även världens största producent.
  • Tecken på att Indien kommer att minska skatten på import av guld.
  • Botten för guldföretagens aktiekurser var sannolikt i juni detta år.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära