Connect with us

Nyheter

Utbudet av skrotguld minskar kraftigt

Published

on

Säljare hos uppköpare av skrotguld

Säljare hos uppköpare av skrotguldWorld Gold Council rapporterar att utbudet av guld från återvunnet material kan falla med upp till 25 % i år. Det lägre marknadspriset på guld har fått innehavare av skrotguld att vara avvaktande med att sälja.

Utbudet av skrotguld kan falla med 300-400 ton under 2013 från omkring 1600 ton förra året enligt World Gold Councils analytiker i London. Återvinning stod för 37 procent av det totala utbudet förra året enligt Barclays och banken prognostiserar att försäljningen av återvunnet guld kommer att minska med 174 ton i år.

Många innehavare av guld sålde när priset steg kraftigt, vilket gör att färre personer nu har gammalt guld hemma. Medan andra som fortfarande har gammalt guld nu avvaktar med att sälja och hoppas på att priset ska gå upp igen.

Samma trend i Sverige

Vi har kunnat se samma trend i Sverige. Flera av de stora gulduppköparna har rapporterat kraftigt fallande volymer i år. Vi har även kunnat se hur majoriteten av de guldköpare som dök upp i shoppinggallerior och på internet har försvunnit från marknaden.

Global trend att köpa guld

Sedan priset på guld föll har vi i stället kunnat se en global trend att privatpersoner i stället ökar sina guldköp i form av smycken och mynt. På många marknader har det varit en regelrätt anstormning i smyckesbutikerna.

Continue Reading
2 Comments

2 Comments

 1. Vedde

  26 juli, 2013 at 23:25

  Bara den stora massan av nya företag som köper guld försvinner, och det verkar redan ha hänt, då borde det bara helt ok för resten. Det köps guldsmycken hela tiden och det finns ett naturligt behov av att sälja guld för att få loss pengar.

 2. Tinja M

  10 oktober, 2016 at 07:48

  Jag fick ett bra pris för gamla guldsmycken och andra skrotguld. Jag undrar om situationen är nu borta för bättre…?
  Jag hade lite guld hemma som inte användes och som inte betyder något för mig, så jag valde att sälja det. Jag testade http://www.sjmk.se, användarvänlig och snabbt sida

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *