Följ oss

Nyheter

U.S. Mint upphör med försäljningen av silvermynt

Publicerat

den

. Det amerikanska myntverket, US Mint, har upphört med försäljningen av American Eagle bullionmynt av silver som en följd av en så pass stor efterfrågan hos de amerikanska investerarna. Försäljningsstoppet infördes redan två veckor in på 2013.

Enligt ett mail som har gått till de auktoriserade återförsäljarna av American Eagle bullionmynt beräknas försäljningen att återupptas under den sista veckan i januari. Under tiden har US Mints West Point-anläggning utanför New York gått varm för att åter kunna förse investerarna med de American Eagle bullionmynt som efterfrågas.

Ekonomisk osäkerhet skapar extra tryck

Det är ganska typiskt bland samlare och investerare i USA att köpa nypräglade mynt i början av året, men under 2013 har detta intresse fått en extra skjuts i samband med den osäkerhet som råder i den amerikanska ekonomin.

Försäljningen av American Eagle Silver uppgick per den 15 januari till 5 miljoner troy ounces och såg ut att komma att krossa det tidigare försäljningsrekordet om 6,4 miljoner mynt från januari 2011 när försäljningen stoppades. Med tanke på att American Eagle Silver släpptes till försäljning så sent som den 7 januari 2013 är försäljningen minst sagt imponerande. Redan i samband med att försäljningen påbörjades lades order om 3.937.000 mynt vilket är rekord i detta mynts 27-åriga historia, vilket delvis kan förklaras av att 2012 års mynt tog slut redan den 19 december vilket gjorde att återförsäljarna under tre veckor saknade mynt att erbjuda sina kunder.

Under 2012 sålde US Mint 33.742.500 bullion-mynt vilket är den tredje högsta siffran genom tiderna. Rekordet noterades 2011 då US Mint sålde 39.868.500 bullion-mynt. Under 2010 sålde US Mint 34.662.500 bullion-mynt.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Guldpriset faller nästan 4 procent i Shanghai

Publicerat

den

Tre mindre guldtackor

Priset på guld i Kina föll nästan 4 procent idag där prisfallet tilltog mot slutet av handelsdagen rapporterar Bloomberg. Detta kommer efter ett månader långt prisrally. Orsaken till de udda prisrörelserna är att Kommunistpartiet först kraftigt begränsade den privata marknadens möjligheter att importera guld, vilket gjorde att guldpriset i Kina blev högre än på den internationella marknaden, för att nu dela ut nya importkvoter vilket fick priset att falla.

Den kinesiska centralbanken begränsade möjligheten att importera guld då man försöker vända sin valutas försvagning mot den amerikanska dollarn.

Fortsätt läsa

Nyheter

Lucara Diamond – diamantbolaget i Lundin-sfären

Publicerat

den

Lucara Diamonds gruva

Lucara Diamond är ett gruvbolag i Lundin-sfären som bryter diamanter och har nu varit i produktion under hela 12,5 år. Aktien är noterad både i Kanada och på Stockholmsbörsen. Aktiekursen har kommit ner rejält och ligger nu på sin lägsta nivå någonsin.

William Lamb är tillbaka i VD-rollen med full energi sedan några veckor, efter att ha varit VD under åren 2011-2018. Den 12 september presenterade han verksamheten för investerare i Stockholm, en inspelning kan ses nedan. Dr John Armstrong, som är Vice President, ger även en presentation av tillgångarna.

William Lamb, VD för Lucara Diamond, presenterar verksamheten i Stockholm.
Fortsätt läsa

Nyheter

Ökat intresse för oljeterminer i Mellanöstern

Publicerat

den

Dubai Mercantile Exchange (DME), den främsta internationella energiterminsbörsen i Mellanöstern, noterade en ökning med 18 procent i fysiska leveranser jämfört med föregående år, tillsammans med en femtonprocentig ökning av handelsvolymer, under första halvåret 2023, jämfört med samma period förra året.

DME Oman-kontraktet fortsatte att attrahera ett brett spektrum av deltagare från hela världen, vilket understryker dess status som det främsta råoljeriktmärket i East of Suez-marknaden. DME Omans frontmånadshandelsvolymer har ökat från 361 miljoner fat under de första sex månaderna 2022 till 415 miljoner fat för samma period 2023. Den fysiska leveransvolymen nådde 106 miljoner fat från mars till augusti 2023 jämfört med 90 miljoner fat för samma period 2022.

Fortsätt läsa

Populära