Connect with us

Video

Stark global efterfrågan på diamanter

Published

on

Stark efterfrågan på diamanter (ädelstenar)

Francois Graff, VD för Graff Diamonds, butikskedjan som säljer några av världens dyra smycken, samtalar med Daniel Garrahan på Financial Times om den starka globala efterfrågan på diamanter och hur högt priset på dessa ädelstenar kan stiga.

Efterfrågan på högkvalitativa diamanter stiger, mycket beroende på en växande efterfrågan i Indien och Kina, och Asien i största allmänhet. Tillgången på diamanter växer just nu med 3 %, samtidigt som efterfrågan ökar med det dubbla, vilket skapar en positiv pristrend.

Det är värt att notera att efterfrågan på diamanter kan skilja sig åt mellan olika kvalitetsnivåer under olika tidsperioder. Efterfrågan på högkvalitativa diamanter är ofta stabilare och drivs just nu även på av att Asien får allt fler förmögna invånare, som köper smycken. Efterfrågan på diamanter av lite lägre kvalitet, som köps av de lite mer “normalt” välbeställda, påverkas ofta mer av den allmänna ekonomin.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Tore

    6 april, 2012 at 20:46

    Vad är det för typ av diamanter som Lundins bolag Lucara Diamonds får fram? Är det högkvalitativa diamanter eller är det mer allmän kvalitet i volym?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *