Följ oss

Nyheter

Sino Agro Food – ett steg närmare börsen

Publicerat

den

Sino Agro Food - Jordbruksföretag i KinaI början av vecka 44 blev det klart att det kinesiska jordbruksföretaget Sino Agro Food kommer att noteras på den av Financial Industry Regulatory Authority Inc (FINRA) övervakade börslistan OTC BB i USA (Listan skall inte förväxlas med NASDAQ). Vidare har aktien, som i dag handlas på Pink Sheets-listan, tagits upp till bevakning hos Standard & Poors Capital IQ. Det kinesiska jordbruksföretaget kommer med en rapport avseende årets första nio månader den 14 november i vilken mer information kan komma att återfinnas.

Enligt vad Nisse Sandberg på Jordanfonden tror så kommer bolaget att hålla de givna prognoserna, och vet någon det så är det han. Under hösten har han varit i Kina och besökt bolaget på plats, och han har även rapporterat att produkterna som produceras hos Sino Agro Food inom kort kommer att kunna serveras på en kinesisk restaurangkedja med inte mindre än 100 restauranger runt om i landet. Det talas även om en delägd butikskedja som enbart kommer att sälja produkter från Sino Agro Food, vilket är ett sätt för bolaget att gå vidare i värdekedjan och behålla mer av köparnas pengar.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
2 Kommentarer

1 kommentar

  1. Magnus

    13 november, 2011 vid 19:37

    Är det någon av läsarna här som har investerat i Sino Argo Food? Hur ser er placeringshorisont ut?

  2. Persson

    13 november, 2013 vid 03:46

    Hårt slag när Penser satte stopp för noteringen i Sverige.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Vetepriset kommer att gå upp – hur man än vrider och vänder på det

Publicerat

den

Vete i närbild

Priset på vete har halverats på två, samtidigt sjunker vetelagren. Torbjörn Iwarson på Centaur Commodity Fund säger i DiTV att priset måste upp för att motivera bönder att odla mer. Han konstaterar att hur man än vrider och vänder på det så måste priset gå upp för världen kan inte vara utan vete.

Torbjörn Iwarson kommenterar vete och apelsinjuice.
Fortsätt läsa

Nyheter

Bra start för Centaur Commodity Fund

Publicerat

den

Tre olika råvaror

Centaur Commodity Fund är den nya råvarufonden i Sverige som förvaltas av den erfarna råvaruprofilen Torbjörn Iwarson. Fonden har en bred exponering mot råvarumarknaden och mäter sig mot det etablerade indexet Bloomberg Commodity Ex Energy Total Return Index.

Fonden har fått en bra start och presterade bäst jämfört med sina närmaste konkurrenter. Förvaltaren skriver på LinkedIn med glimten i ögat ”Nybörjartur med råvarufonden.” En fond ska självklart utvärderas över längre tid, inte en enskild månad, men det måste ändå vara trevligt att börja med att vara bäst.

Fortsätt läsa

Nyheter

Vinregionen Champagne drabbad av hagelstorm

Publicerat

den

Hagelskadad vinodling i Champagne

Den 12 maj bröt våldsamma hagelstormar ut i vid Champagnes vingårdar i Frankrike. Särskilt drabbat är området Vitry-le François där odlare har fått mellan 50-100 procent av sina odlingar förstörda.

Vingårdarna i södra Aisne hade 70-100 mm regn och stora översvämningar.  Svåra hagelskador drabbade regionerna Courcelles, Barzy-sur-Marne, Passy-sur-Marne och Trélou-sur-Marne som hade hagelstormar som varade i hela 45 minuter.

– Det är väldigt ovanligt att en enda storm drabbar ett sådant stort område. Detta är givetvis en stor katastrof för odlarnas ekonomi, deras familjer och anställda.  För odlare som säljer sin skörd är detta ofta den enda inkomstkällan. Medan odlare och producenter som skapar sin egen champagne oftast kan fylla ut med reserv-vin som man sparar tillbaka från bättre skördeår, säger Fredrik Schelin, vinexpert i Sverige.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

– Vi har inget hagel just nu men vi har det besvärligt med vädret just nu. Massor av regn, och möglet har redan satt sina spår. Det är svårt för oss att arbeta med jorden, men förhoppningsvis blir det bättre till sommaren, säger Jean-Paul Hébrart, Champagne Marc Hébrart – Mareuil sur AŸ.

Det är svårt att bedöma de övergripande skadorna av stormen. Mellan 450-500 hektar vinstockar, det vill säga ca 1,4 procent av hela Champagnes vinodlingar har drabbats i varierande grad, från 50 till 100%. Fram till skörden är Champagne-regionen fortsatt utsatt för risk för hagel och storm.

Isabelle Diebolt från Champagne Diebolt-Vallois – Cramant rapporterar:
– Vi har inget hagel, men oändligt mycket regn, så det är svårt att odla och jobba med vin just nu.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära