Följ oss

Nyheter

Silverpriset förväntas stiga – analys av Ingemar Carlsson

Publicerat

den

Ingemar Carlsson gör en teknisk analys på silverpriset

Ingemar Carlsson, en av Sveriges ledande tekniska analytiker, har idag analyserat silverpriset. Slutsatsen är att silverpriset står inför en uppgång. Det är ännu inte klart om uppgången kommer under innevarande månad eller om vi får vänta till september. Men enligt Ingemar Carlsson är den tekniska analysen tydlig, vi står inför en uppgång av ädelmetallen under hösten.

Han går i ovanstående video igenom analysen på silver under olika tidsperioder.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
3 Kommentarer

1 kommentar

 1. Silver King

  7 augusti, 2012 vid 10:09

  Trevligt. Kommer Ingemar Carlsson att fortsätta att publicera sina alster hos er? Han är bra på teknisk analys men hans saker är ju så dyra

  • Redaktionen

   7 augusti, 2012 vid 11:28

   Ja det är få tekniska analytiker som är så uppskattade som Ingemar Carlsson. Ovanstående analys på silver har vi publicerat själva, utan någon form av samarbete med Ingemar. Men vi skulle självklart tycka att det vore jätteroligt om han skulle vilja börja publicera en del av sina analyser här på Råvarumarknaden.se.

 2. Chrisse Silver

  13 augusti, 2012 vid 21:30

  Klockrent.

  Jag gillar också Ingemar Carlsson, ni kanske skulle kontakta honom och föreslå ett litet samarbete om inte annat, bara en idé.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Priset på vete når sin högsta nivå på nio månader

Publicerat

den

Ett fält med vete

Vetepriset har nått sin högsta nivå på 9-10 månader. Det är flera faktorer som sammanfaller, men i grunden är det vädret som inte är vidare bra hos flera av de stora producenterna i världen. Prognoserna för Rysslands produktion från vinterodlingen har skrivits ner på grund av frost i maj. I Ukraina har det torra vädret minskat skördeutsikterna och enligt Bloomberg så har Australien historiskt låg nederbörd vilket skapar stress.

Det framförs även att priserna till viss del även stiger då bönder lagerhåller sina skördar för att se var turbulensen tar vägen innan de säljer.

Att priset går upp är visserligen dåligt på kort sikt för konsumenter, men som Torbjörn Iwarson var inne på för en vecka sedan så måste priset upp för att motivera bönder att odla mer, för vi kan inte leva utan vete.

Fortsätt läsa

Nyheter

Aluminiumproducenten Novelis börsnoteras på NYSE

Publicerat

den

Aluminium på rulle

Aluminiumproducenten Novelis vill ta in närmare en miljard USD inför sin notering på NYSE-börsen i USA idag. Företaget kontrolleras av Kumar Mangalam Birla och hans företag Hindalco Industries. Novelis har under många arbetat med att expandera sin produktion och är världens största återvinnare av aluminium med 14 återvinningsanläggningar runt om i världen.

Aktierna erbjuds inom spannet 18-21 USD och ett pris på 21 USD innebär ett totalt börsvärde på 12,6 miljarder USD.

Fortsätt läsa

Nyheter

Africa Oil kan se fram mot bra kassaflöde – köp aktien säger Affärsvärlden

Publicerat

den

Africa Oil-anställda

Africa Oil-aktien går nästan att räkna hem enbart på de producerande tillgångarna och kassan skriver Affärsvärlden i en analys som mynnar ut i en köprekommendation för investerare som accepterar en extra hög risk. bolaget kan se fram mot ett bra kassaflöde från oljeproduktionen i Nigeria samtidigt som det finns en stor uppsida i jätteprojektet utanför Namibias kust.

”Ett oljebolag med sina tillgångar Afrika och en stor del av substansen i ett outvecklat projekt är såklart inte en investering som passar alla. Den som kan leva med de extra riskerna kan dock överväga aktien som del i sin portfölj”

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära