Connect with us

Nyheter

Rekordefterfrågan på guld trots prisfall

Published

on

Guldmynt

Guld-byggnadNär guldpriset har rasat är det lätt att tro att intresset för guld har gjort det samma. Det australiensiska myntverket, Perth Mint, som förädlar nästan hela Australiens guldproduktion har emellertid tvingats beordra sina arbetare till övertid under helgerna för att kunna hålla jämna steg med efterfrågan.

Perth Mints försäljningschef, Ron Currie, uppger att det australiensiska myntverket just nu upplever en försäljningsboom som inte skådats på fem år och att det framförallt är köpare hemmahörande i USA och övriga Nordamerika som står för huvuddelen av beställningarna.

Rekordstor efterfrågan på guldmynt

Samtidig visar försäljningsstatistiken att försäljningen av mynt från US Mint, det amerikanska myntverket, kommer att nå sin högsta nivå sedan december 2009 och att premierna för att säkra leveranser av guld i Indien har stigit med 500 procent sedan innan raset i mitten av april.

De ökade fysiska köpen av guld kompenserar de sjunkande innehaven i olika börshandlade produkter som just nu noterar en rekordhög nedgång i tonnage efter att innehavarna har sålt andelar motsvarande 168 ton guld under april 2013.

US Mint sade den 23 april 2013 att myntverket har stoppat försäljningen av mynt som väger en tiondels troy ounce efter det att efterfrågan mer än fördubblats jämfört med ett år tidigare.

Med några dagar återstående av april 2013 har US Mint sålt guldmynt med en vikt om 209.500 troy ounce, att jämföra med guldmynt med en vikt om 62.000 troy ounce under mars 2013.

Det brittiska myntverket, Royal Mint, rapporterar att försäljningen av guld har tredubblats under april 2013 jämfört med mars i år.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *