Prognos på framtida elpris

Prognos på framtida elpris påverkar kostnaden att få ljusDet finns numera flera olika sätt att investera i priset på el. Exempelvis erbjuder både Handelsbanken och SEB certifikat på elpriset, med och utan hävstång. Och att välja fast eller rörligt elpris till bostaden är ju för den delen också en form av spekulation där man gör ett val. Det gör att behovet av prognoser på det framtida elpriset uppkommer, vilket vi på Råvarumarknaden.se kan erbjuda från flera ledande analytiker på marknaden.

Modity Energy Trading – Ett av Sveriges ledande elhandelsföretag som varje vecka gör prognoser på elpriset, inklusive kommentarer till de underliggande marknadsfaktorerna. Det är prognoser för elpriset både på kort och lång sikt. Från vad elpriset förväntas vara den kommande veckan, via kommande kvartal till flera år framåt i tiden.

SHB Råvarubrevet – Handelsbanken publicerar varje vecka ett råvarubrev med prognoser på marknadens olika råvaror, vilket nästan varje vecka även innehåller prognoser på det framtida elpriset.

SEB Råvarukommentar – SEB publicerar varje vecka ett omfattande analysbrev med prognoser på råvaror, vilket i stort sett varje vecka även innehåller analys och prognos på elpriset.

Genom att ta del av analyser från tre olika ledande aktörer får du ett bra underlag för att bilda dig en kvalificerad uppfattning om hur elpriset kommer att utvecklas.

Läs även den guide vi har om den nordiska elmarknaden och elpriset, den ger en bra och sammanfattande introduktion till vilka faktorer som påverkar elpriset.

  6 Replies to “Prognos på framtida elpris”

  1. Vedde skriver:

   Läser prognoserna på elpriset från både SEB, Handelsbanken och Modity. De ger alla lite olika perspektiv på hur priset kan utvecklas och på lite olika tidshorisonter.

   1. Tore skriver:

    Håller med, alla tre analyser på elpriset är läsvärda.

  2. Hansson skriver:

   Jag har börjat läsa Moditys elprognoser varje vecka, klart intressant.

  3. Silverbug skriver:

   Jag har börjat intressera mig för elpriset, kanske kan det bli lite handel i bull och bear, men då bara som en liten krydda.

  4. Magnus skriver:

   Klart intressant med prognoserna på elpriset, jag handlar inte elektricitet, men bra att ha som underlag när man väljer fast eller rörligt pris.

  5. Hansson skriver:

   Har nu gjort några affärer med SEBs certifikat på elpriset. Det blev några procent i vinst. Men siktar på att ta lite längre positioner också.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  scroll to top