Följ oss

Video

Prognos för silverpriset – 40 USD under 2012

Publicerat

den

Högre silverpriser var ett hett ämne på den årliga konferensen i Las Vegas anordnad av International Precious Metals Institute (IPMI). Här intervjuas Philip Newman, Research Director på Thompson Reuters-GFMS. Newman ger en översikt av vilka faktorer som driver marknaden, så som överskott, kostnader för gruvbrytning och priskänsliga marknader. Men kanske viktigast, Philip Newman delger oss GFMSs prognos för silverpriset, vilken är att vi kan få se nivåer så högt som 40 USD innan år 2012 är slut.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
2 Kommentarer

1 kommentar

  1. Vedde

    18 juni, 2012 vid 16:57

    Silver är helt klart en knepig metall som investering. Känns som att den pendlar mellan finansiella placering och industrimetall, vilket gör att priset är volatilt. Jag håller mig borta, det är guld som gäller för min del.

  2. Tore

    5 juli, 2012 vid 00:37

    Ska bli intressant att se om deras prognos för silverpriset besannas. Ett framtida silverpris på den nivån skulle helt klart göra både investerare och silverproducenter glada.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Video

Sju stadier av ett imperium

Publicerat

den

Ett imperium och pengar, valuta, guld och manipulation

Detta är den andra delen av serien Hidden Secrets of Money kallad Seven stages of empire. I den första delen gick Mike Maloney igenom skillnaden mellan valuta och pengar. I denna video går han igenom sju stadier av ett imperium, som går igenom hur valuta används och manipuleras över tid i takt med att ett imperium går igenom olika stadier. Vad som däremot behåller sitt värde oavsett manipulationen av valutan är guld.

Fortsätt läsa

Video

Valuta vs pengar

Publicerat

den

Pengar vs valuta, currency vs money

Valuta och pengar är inte samma sak, även om vi liksom de flesta andra använder orden som om de vore synonymer. De har många egenskaper gemensamt, men egenskapen som värdebevarare över tid är det bara en som har. Det är exempelvis en stor skillnad över tid om ett mynt är gjort av guld jämfört med om det är gjort av en värdelös metall med en siffra på.

Se den intressanta videon, Hidden Secrets of Money – Currency vs Money, där Mike Maloney leder oss igenom begreppen och vad de innebär.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa

Video

Guld – Säker tillgång eller pyramidspel?

Publicerat

den

Smycken av guld har blivit billigare

Är guld en säker och värdebeständig tillgång eller ett stort pyramidspel? Det är något tillspetsat vad Veckomagasinet på Handelsbanken TV handlar om denna vecka.

Lennart Ekdal låter gästerna Markus Ekberg, VD för Endomines, Patric Andersson, Docent ekonomisk psykologi och Magnus Strömer, råvaruchef på Handelsbanken, komma till tals om sina åsikter.

Guldpriset har redan fallit tillbaka rejält från toppnivån. Markus Ekberg är inte speciellt orolig för att priset ska falla mycket lägre. ”Jag kan inte tänka mig att guld ska sjunka till 1 000 dollar”, säger han. Magnus Strömer har en annan åsikt. ”Det har fallit mycket, men fallet har bara börjat”, säger han. ”Samma psykologi som gäller för guld gäller för till exempel aktier. Det handlar om förväntningar.”, säger Patric Andersson.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Guld – kedjebrev eller värdebeständigt?

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära