Följ oss

Video

Oracle Coalfields går från prospektering till utveckling

Publicerat

den

En skyffel med kol

Oracle Coalfields (LON:ORCP) är ett brittiskt bolag vars aktier är listade på AIM i London. Företagets främsta projekt är en koltillgång, Thar Coalfield Block VI, i Sindh Province i sydöstra Pakistan. En tillgång på 1,4 miljarder ton, varav 529 miljoner ton idag är klassat som en JORC mineral resource och 113 miljoner ton som JORC probable reserve.

Företagets VD, Shahrukh Khan, berättar i intervjun att företaget nu går från prospektering till utveckling av koltillgången. Oracle Coalfields befinner sig nu i pre-development-fas, och med feasibility-fasen bakom sig känner de sig nu säkra på att ha fått ner risken i projektet och att de kommer lyckas med att skapa vad som potentiellt kan bli en av de största gruvorna i Pakistan.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
2 Kommentarer

1 kommentar

  1. Magnus

    8 april, 2012 vid 16:43

    Med tanke på hur tokigt dyrt energi är i både Indien och Pakistan så måste detta bli sjukt lönsamt.

  2. Tore

    13 maj, 2012 vid 03:23

    Har kollat lite på Oracle Coalfields värdering. Det är verkligen ingen hög market cap på bolaget. Bolaget noterades till en tre gånger högre aktiekurs och sedan dess har bolaget tagit ett stort steg framåt. Klart hög risk i bolaget, men det känns som en billig lottsedel med väldigt stor uppsida.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Video

Sju stadier av ett imperium

Publicerat

den

Ett imperium och pengar, valuta, guld och manipulation

Detta är den andra delen av serien Hidden Secrets of Money kallad Seven stages of empire. I den första delen gick Mike Maloney igenom skillnaden mellan valuta och pengar. I denna video går han igenom sju stadier av ett imperium, som går igenom hur valuta används och manipuleras över tid i takt med att ett imperium går igenom olika stadier. Vad som däremot behåller sitt värde oavsett manipulationen av valutan är guld.

Fortsätt läsa

Video

Valuta vs pengar

Publicerat

den

Pengar vs valuta, currency vs money

Valuta och pengar är inte samma sak, även om vi liksom de flesta andra använder orden som om de vore synonymer. De har många egenskaper gemensamt, men egenskapen som värdebevarare över tid är det bara en som har. Det är exempelvis en stor skillnad över tid om ett mynt är gjort av guld jämfört med om det är gjort av en värdelös metall med en siffra på.

Se den intressanta videon, Hidden Secrets of Money – Currency vs Money, där Mike Maloney leder oss igenom begreppen och vad de innebär.

Fortsätt läsa

Video

Guld – Säker tillgång eller pyramidspel?

Publicerat

den

Smycken av guld har blivit billigare

Är guld en säker och värdebeständig tillgång eller ett stort pyramidspel? Det är något tillspetsat vad Veckomagasinet på Handelsbanken TV handlar om denna vecka.

Lennart Ekdal låter gästerna Markus Ekberg, VD för Endomines, Patric Andersson, Docent ekonomisk psykologi och Magnus Strömer, råvaruchef på Handelsbanken, komma till tals om sina åsikter.

Guldpriset har redan fallit tillbaka rejält från toppnivån. Markus Ekberg är inte speciellt orolig för att priset ska falla mycket lägre. ”Jag kan inte tänka mig att guld ska sjunka till 1 000 dollar”, säger han. Magnus Strömer har en annan åsikt. ”Det har fallit mycket, men fallet har bara börjat”, säger han. ”Samma psykologi som gäller för guld gäller för till exempel aktier. Det handlar om förväntningar.”, säger Patric Andersson.

Guld – kedjebrev eller värdebeständigt?

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära