Connect with us

Video

Oracle Coalfields går från prospektering till utveckling

Published

on

Oracle Coalfields - Enorm kol-tillgång i Pakistan

Oracle Coalfields (LON:ORCP) är ett brittiskt bolag vars aktier är listade på AIM i London. Företagets främsta projekt är en koltillgång, Thar Coalfield Block VI, i Sindh Province i sydöstra Pakistan. En tillgång på 1,4 miljarder ton, varav 529 miljoner ton idag är klassat som en JORC mineral resource och 113 miljoner ton som JORC probable reserve.

Företagets VD, Shahrukh Khan, berättar i intervjun att företaget nu går från prospektering till utveckling av koltillgången. Oracle Coalfields befinner sig nu i pre-development-fas, och med feasibility-fasen bakom sig känner de sig nu säkra på att ha fått ner risken i projektet och att de kommer lyckas med att skapa vad som potentiellt kan bli en av de största gruvorna i Pakistan.

Continue Reading
2 Comments

2 Comments

  1. Magnus

    8 april, 2012 at 16:43

    Med tanke på hur tokigt dyrt energi är i både Indien och Pakistan så måste detta bli sjukt lönsamt.

  2. Tore

    13 maj, 2012 at 03:23

    Har kollat lite på Oracle Coalfields värdering. Det är verkligen ingen hög market cap på bolaget. Bolaget noterades till en tre gånger högre aktiekurs och sedan dess har bolaget tagit ett stort steg framåt. Klart hög risk i bolaget, men det känns som en billig lottsedel med väldigt stor uppsida.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *