Connect with us

Nyheter

Nickel Mountain satsar på Rönnbäcken

Published

on

Nickel Mountain satsar på RönnbäckenNickel Mountain är ett svenskt dotterbolag till IGE Resources (OSE:IGE) som fokuserar på att utveckla den helägda nickelsulfidfyndigheten Rönnbäcken, 25 kilometer söder om Tärnaby.

Nickelfyndigheterna i Rönnbäcken, Björkvattsdalen, har varit kända för fackfolk sedan 1940-talet. Geologiska undersökningar i form av bland annat kärnborrning har skett sedan dess. Boliden fick utmål inom området och gjorde en provbrytning på 1970-talet.

Nickelfyndigheten Rönnbäcken - Nickel MountainNickel Mountain fick undersökningstillstånd år 2005 och har gjort undersökningar med bland annat borrningar i Vinberget och Rönnbäcknäset och nu senast i Sundsberget.

Nickel Mountain har som mål är att producera 26.000 ton nickel i koncentrat årligen för den internationella marknaden samt att bli en framträdande medelstor nickelproducent som tillvaratar möjligheter både i Norden och i andra delar av världen.

Under november 2011 presenterade Fredric Bratt, CEO, bolaget vid Raw Materials Groups årliga konferens i Stockholm. Presentationen filmades och kan ses här på Råvarumarknaden.se.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Persson

    19 september, 2013 at 21:36

    Hoppas vi får se företaget och aktien börsnoterad snart. Det skulle må mycket bättre som fristående bolag i stället för att vara ett dotterbolag till IGE-trasslet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *