Morgan Stanley säljer sin oljehandel, satsar istället på fysisk naturgas

Morgan StanleyÄr Morgan Stanley på väg tillbaka till råvarumarknaderna? Morgan Stanley säljer sin oljehandel och satsar istället på fysisk naturgas. Morgan Stanley har i tysthet lämnat in en ansökan till U.S. Department of Energy’s Office of Fossil Energy om att få bygga och driva en av de första amerikanska fabrikerna för komprimerad naturgas som skall gå på export. Flera bedömare anser att detta är det första tecknet på att den amerikanska investmentbanken är på väg tillbaka till råvarumarknaderna trots den nyligen kommunicerade försäljningen av Morgan Stanleys fysiska oljehandel.

Även om projektet är litet jämfört med större flytande naturgas (LNG)-anläggningar är det värt att uppmärksamma, Morgan Stanley är en av de två banker på Wall Street som enligt amerikansk lagstiftning får äga och driva infrastruktur för tillverkning, lagring och driften av råvaror. Den andra är Goldman Sachs.

Morgan Stanley har för avsikt att exportera billig amerikansk gas som skulle kunna ersätta olja i kraftverk hos de karibiska nationer med vilka USA har frihandelsavtal, till exempel Dominikanska republiken, Panama, Guatemala, El Salvador, Honduras och Costa Rica. USA pumpar ut rekordstora mängder gas från sin frackingverksamhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

scroll to top