Följ oss

Nyheter

Metallkonferens om Kina i Stockholm

Publicerat

den

China Metal Forum - Konferens i Stockholm om metallmarknaden och Kina

Den 21 och 22 september anordnar det svenska analysföretaget Raw Materials Group tillsammans med kinesiska Beijing Antaike Information Development Co. (Antaike) det första kinesiska metallforumet i Stockholm, ett unikt tillfälle för den som har intressen av metallmarknaderna, såväl på lokal som global nivå.

Konferensen, China Metal Forum, är ett unikt tillfälle att ta del av såväl kinesiska som globala aktörers åsikter om Kinas roll på råvarumarknaderna, men är också anpassad för de bolag som vill knyta kontakter med ledande bolag i Fjärran Östern. En rad ledande experter från bland annat Antaike presenterar sina prognoser kring den kinesiska basmetallindustrins utbud och efterfrågan. Kommer det kinesiska undret att fortsätta leverera? Hur kommer konsumtionsmönstren i Kina att förändras de kommande åren? Till detta kommer en rad olika europeiska experter som presenterar de globala framtidsutsikterna för sektorn, sett från ett europeiskt perspektiv. Läs mer om konferensen på www.chinametalforum.com

Råvarumarknaden.se ger dig rabatt

Om du vill delta på forumet så kontakta Kiram Sundblad på kiram.sundblad@rmg.se eller 08 744 0065. Metallforumet vänder síg i första hand till professionella aktörer, men är öppet för alla intressenter. Råvarumarknaden.se´s läsare har möjligheten att delta i detta forum till ett rabatterat pris, 9.000 kr, i stället för 13.000 kr som övriga deltagare betalar. Ange Råvarumarknaden.se när du anmäler dig för att erhålla rabatten.

Fortsätt läsa
Annons Centaur

Nyheter

Terrorattack och krig i mellanöstern, oljepriset har inte reagerat vidare kraftigt

Publicerat

den

Thina och Gabriel diskuterar olja

Det är ett år sedan Hamas inledde sin stora attack på Israel vilket blev startskottet för ett regionalt krig. Trots detta har inte oljepriset inte reagerat vidare kraftigt. Thina Saltvedt kommenterar utvecklingen som varit och blickar framåt.

Nordeas energiexpert Thina Saltvedt kommenterar olja och energi.
Fortsätt läsa

Nyheter

Equinor köper 10 procent av Ørsted för omkring 26 miljarder kronor

Publicerat

den

Vindkraft till havs från Ørsted

Equinor har köpt 9,8 procent av aktierna i Ørsted. Transaktionen gör Equinor till den näst största aktieägaren i Ørsted, efter danska staten, som har en kontrollerande andel i bolaget.

”Equinor har ett långsiktigt perspektiv och kommer att vara en stödjande ägare i Ørsted. Detta är en kontracyklisk investering i en ledande utvecklare och en premiumportfölj av operativa havsbaserade vindkraftstillgångar. Exponeringen mot producerande tillgångar kompletterar Equinors portfölj med stora projekt under utveckling”, säger Anders Opedal, VD för Equinor.

Equinors ägarposition har byggts upp över tid, genom en kombination av marknadsköp och en blockaffär. Equinor avser att öka sitt ägande till 10%, men det finns för närvarande inga planer på att ytterligare öka ägarandelen. Equinor skriver att de stödjer Ørsteds strategi och ledning, och söker inte styrelserepresentation.

Baserat på fredagens stängningskurs så är det en transaktion på 26 miljarder SEK.

Affären kommer efter att Ørsted slaktat verksamheten

Ørsted är något av en katastrof både till aktie och verksamhet. Bolaget sålde fossilverksamheten och satsade på grön energi vilket fick aktien att lyfta högt. Men sedan kom verkligheten tillbaka och aktien kraschade. Sedan har Ørsted slaktat sin verksamhet hårt, man har lagt ner stora projekt och tagit enorma förluster. Bolaget har bytt strategi och vill inte alls sätta hela företaget på spel i en snabb grön omställning, utan vill mer vara med i en lugnare takt. Till den lägre värderingen och till med en lägre risk i verksamheten tyckte uppenbarligen Equinor att det var en tilltalande investering.

Fortsätt läsa

Nyheter

Bjarne Schieldrop kommenterar oroligheterna som fått oljepriset att stiga

Publicerat

den

Bjarne Schieldrop, chefsanalytiker för råvaror på SEB

Den högre nivån av konflikt i Mellanöstern har de senaste dagarna fått oljepriset att stiga. Bjarne Schieldrop, chefsanalytiker för råvaror på SEB, kommenterar utvecklingen. Han säger att uppgången betyder att marknaden är lite nervös, men inte jättenervös. Iran och Israel genomför attacker, men i sammanhanget begränsade insatser. Om Israel skulle attackera stora delar av Irans oljeproduktion kan Iran svara med att stänga Hormuzsundet och då kan priset stiga flera hundra procent.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära