Följ oss

Nyheter

Med NOS Clearing växer NasdaqOMX på råvarumarknaden

Publicerat

den

NOS Clearing

Nasdaq OMX Group har igår slutfört integrationen av NOS Clearing ASA i Nasdaq OMX. Arbetet med att integrera NOS Clearing i det förvärvande företaget, Nasdaq OMX Stockholm AB, påbörjades 2013.

NOX ClearingIntegrationen av NOS Clearing innebär att Nasdaq OMX går vidare med sin globala strategi, att växa på nya marknader. Med de produkter och den personal som följer med NOS Clearing, kommer Nasdaq OMX stärka sin närvaro på de globala råvarumarknaderna och fortsätta att utveckla de clearingtjänster i sitt EMIR-kompatibla clearinghus Nasdaq OMX Clearing AB.

NOS Clearing är ursprungligen ett norsk clearinghouse för frakter (tankfartyg och torrlaster), eldningsolja, skaldjursderivat, järnmalm och elcertifikat. NOS Clearing har sedan 2001 varit det ledande clearinghuset på fraktderivat. NOS Clearing hanterar produkter, medlemmar och kunder från USA, Europa och Asien.

Sedan förvärvet av NOS 2012 har NOS Clearing varit en del av av NASDAQ OMX Commodities globala tillväxtstrategi på råvarumarknaderna. Notabelt är att SEB redan har använt sig av NOS när banken nyligen gjorde de första avsluten på lax.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära