Kopparpriserna faller när investerare undviker riskfyllda tillgångar

Kopparpriserna föll på fredagen då riskaversion spred sig över finansmarknaderna och investerare drog fördel av att ta vinster efter två dagars prisuppgång.

Klockan 12:30 GMT sjönk 3-månadersterminen på London Metal Exchange (LME) med 0,7 procent till 9 918 USD per ton, efter att ha nått den psykologiska tröskeln på 10 000 USD på torsdagen.

”Koppar och resten av metallsektorn svalnar lite idag”, säger Ole Hansen, chef för råvarustrategi på Saxo Bank i Köpenhamn.

”Vi stöter på en del vinsttagningar efter den starka framgången och det beror också på att vi har ett risk-off-sentiment på aktiemarknaden”, tillade han.

Börserna föll efter den sena nedgången i USA, eftersom rädslan för takten i Feds penningpolitiska åtstramning och svagare vinster än väntat tyngde investerarnas sentiment.

Men koppar, som ofta används som en barometer för global ekonomisk hälsa, är på väg att redovisa en veckoförstärkning på mer än 2 procent, stödd av leveransproblem, låga lager i börsanslutna lager och en mängd policyer. Expansiv i Kina, huvudkonsument av metallen.

Kopparkontraktet i mars, det mest omsatta på Shanghai Futures Exchange, avslutade sessionen 0,6 procent högre på 71 290 yuan (11 246,61 USD) per ton.

Nickel i Shanghai steg så mycket som 5,2 procent till rekordhöga 179 780 yuan per ton, men föll 0,4 procent på LME till 23 695 USD per ton, efter att ha nått 24 435 USD en dag tidigare, den högsta nivån sedan augusti från 2011.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top