Connect with us

Nyheter

Kinas största råvarubörs höjer kraven för guldhandel

Published

on

The Shanghai Gold Exchange höjer marginalkraven för guldhandelKinas största råvarubörs, The Shanghai Gold Exchange, höjer från och med den 9 september 2011 kraven, den så kallade marginalen, för handel med terminskontrakt på guld och silver i syfte att minska på den stora volatiliteten.

I ett uttalande sade representanter för The Shanghai Gold Exchange att råvarubörsen tillfälligt höjer marginalkraven och de gränser för hur mycket priset på guld och silver tillåts röra sig under en dag. Höjningen görs från och med den 9 september, i direkt anslutning till höstfestivalen som gör att The Shanghai Gold Exchange och övriga kinesiska börser kommer att hålla stängt mellan den 10 och 12 september. Höjningen görs i direkt anslutning till långhelgen för att ge handlarna en större möjlighet att anpassa sig till de nya handelskraven och den utländska prisutvecklingen.

Marginalkraven för handel med guld på termin kommer att stiga från 12 procent upp till 13 procent av den underliggande varans värde. Även silverterminshandeln kommer att påverkas på samma sätt, där stiger marginalkravet med en procentenhet, upp från 15 procent till 16 procent av den underliggande varans värde.

Den maximalt högsta tillåtna prisavvikelsen på guld kommer att stiga från 9 procentenheter upp till 10 procentenheter medan motsvarande siffra för silver kommer att vara 12 procentenheter, en höjning från tidigare 10 procentenheter.

Representanter för The Shanghai Gold Exchange säger att säkerhetskraven och de dagliga gränserna för hur mycket ädelmetallerna tillåts att röra på sig kommer att återgå till de tidigare nivåerna efter det att börserna återigen öppnar efter höstfestivalen, givet att ingen av råvarorna har slagit i sitt pristak under den första handelsdagen den 13 september. Dvs om priserna rör sig inom gränserna den 13 september så kommer de förändrade kraven bara att ha gällt från en dag innan helgen till en dag efter.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *