Connect with us

Nyheter

Jordbruksverkets data visar på högre lager av majs än väntat

Published

on

Majs - Större tillgång än prognosI den rapport som det amerikanska jordbruksverket, USDA, släppte under slutet av vecka 39, kunde vi efter en genomläsning konstatera att den är betydligt mer bearish för majs än vad marknaden hade förväntat sig då många av lagren per den 1 september 2011 var högre än estimerat.

Den minskade efterfrågan på majs har nu bekräftats. USDA rapporterade lager om 1.130 miljarder bushels per den 1 september, en nedgång från förra årets 1.170 miljarder bushels. Analytikerna hade förväntat sig uppskattningsvis 964 miljarder bushels, 164 miljarder bushels mindre än USDA:s resultat. Lagren var således 17 procent högre än förväntat.

Notabelt är att även september året innan så var lagren också högre än väntat. Analytiker spekulerade emellertid i att den tidiga skörden adderades till de gamla lagren vilket kan ha kommit att drivit upp denna siffra. Det finns således anledning att tro att vi kommer att kunna se ett kortsiktigt prisfall på majs som en följd av att lagen var högre än väntat, något som stöds av att priset ligger på över 6,00 USD vilket är en historiskt hög nivå. Det finns emellertid data som talar för en ökad efterfrågan på längre sikt vilket kan komma att kompensera för detta.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *