Följ oss

Nyheter

Jordbruksverkets data visar på högre lager av majs än väntat

Publicerat

den

Majskolvar

I den rapport som det amerikanska jordbruksverket, USDA, släppte under slutet av vecka 39, kunde vi efter en genomläsning konstatera att den är betydligt mer bearish för majs än vad marknaden hade förväntat sig då många av lagren per den 1 september 2011 var högre än estimerat.

Den minskade efterfrågan på majs har nu bekräftats. USDA rapporterade lager om 1.130 miljarder bushels per den 1 september, en nedgång från förra årets 1.170 miljarder bushels. Analytikerna hade förväntat sig uppskattningsvis 964 miljarder bushels, 164 miljarder bushels mindre än USDA:s resultat. Lagren var således 17 procent högre än förväntat.

Notabelt är att även september året innan så var lagren också högre än väntat. Analytiker spekulerade emellertid i att den tidiga skörden adderades till de gamla lagren vilket kan ha kommit att drivit upp denna siffra. Det finns således anledning att tro att vi kommer att kunna se ett kortsiktigt prisfall på majs som en följd av att lagen var högre än väntat, något som stöds av att priset ligger på över 6,00 USD vilket är en historiskt hög nivå. Det finns emellertid data som talar för en ökad efterfrågan på längre sikt vilket kan komma att kompensera för detta.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Montage Gold, det nya guldbolaget i Lundin-sfären

Publicerat

den

Montage Gold arbetar i Elfenbenskusten

Montage Gold är ett gruvbolag som ska börja etablera en guldgruva i Elfenskusten under 2025. I mars tidigare i år gjorde det TSX Venture-noterade bolaget en kapitalanskaffning på 35,2 miljoner CAD till 0,70 CAD per aktie, en kapitalanskaffning som utökades från 20 miljoner CAD. Lundin-sfären investerade hälften av kapitalet.

”Vi är mycket nöjda med den starka efterfrågan från investerare som vi fick för vår utökade icke-mäklade private placement, ledd av en betydande investering från Lundin-familjen tillsammans med betydande investeringar från styrelseledamöter och tjänstemän i Montage. Vi ser fram emot att gå vidare med vår strategi att bygga en ledande afrikansk guldproducent med flera tillgångar, med vårt Koné-projekt i spetsen.” sade Martino De Ciccio, VD för Montage Gold, i samband med kapitalanskaffningen.

Intervju med Martino De Ciccio som är ny VD för Montage Gold. Han klev ombord i samband med Lundin-sfärens investering, då även Lundin-sfärens Ron Hochstein valdes in i styrelsen.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Intervju med Montage Golds VD Martino De Ciccio
Fortsätt läsa

Nyheter

Faraday Copper, ett av de nya bolagen i Lundin-sfären

Publicerat

den

Faraday Copper

Lundin-sfären har redan en stor exponering mot koppar via flera av sina bolag, bland annat Lundin Mining och Filo. Ett nytt tillskott till sfären är det relativt lilla bolaget Faraday Copper som i veckan gjorde en kapitalanskaffning på 20 MCAD till 0,80 CAD per aktie och är noterat på TSX i Kanada. Aktien stängde på 0,82 CAD i fredags.

Graf över Faraday Coppers aktiekurs

Nedan ger VD för Faraday Copper en kort presentation av verksamheten.

Faraday Coppers VD Paul Harbidge presenterar verksamheten.
Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa

Nyheter

Vetepriset kommer att gå upp – hur man än vrider och vänder på det

Publicerat

den

Vete i närbild

Priset på vete har halverats på två, samtidigt sjunker vetelagren. Torbjörn Iwarson på Centaur Commodity Fund säger i DiTV att priset måste upp för att motivera bönder att odla mer. Han konstaterar att hur man än vrider och vänder på det så måste priset gå upp för världen kan inte vara utan vete.

Torbjörn Iwarson kommenterar vete och apelsinjuice.
Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära