Följ oss

Nyheter

Högre efterfrågan på fysiskt silver

Publicerat

den

Fysiskt silver i form av ett mynt

Thomson Reuters GFMS, analysinstitutet som är specialiserat på att analysera ädelmetallmarknaderna, förväntar sig att efterfrågan på silver från tillverkande företag kommer att öka med 4 procent i år, till 877 miljoner uns. Främst drivet av efterfrågan från smyckestillverkare och tillverkare av andra silvervaror.

EAmerikanskt silvermynt i närbildn bidragande orsak till den högre efterfrågan på fysiskt silver är Indien. I takt med att den indiska staten höjer tullarna på import av guld så vänder sig allt fler konsumenter till silver.

Enligt Thomson Reuters GFMS så är efterfrågan på silver även starkt från investerare, både vad gäller mynt och ETF-fonder, vilket ger stöd till priset. Siffror från US Mint visar att försäljningen av amerikanska silvermynt uppnådde ett nytt rekord igår, där det nu har sålts 40,175 miljoner uns under 2013.

Thomson Reuters GFMS ser framför sig att silver fastnar mellan två krafter nästa år. En ökad fysisk efterfrågan på ena sidan och en nedtrappning av Fed’s obligationsköp och en starkare amerikansk dollar på andra sidan.

Fortsätt läsa
Annons
1 kommentar

1 kommentar

  1. Persson

    14 november, 2013 vid 03:37

    Är det någon skatteorsak som gör att det köps så många silvermynt i USA? Silvertackor förekommer aldrig när man läser om silver i USA.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Guldpriset faller nästan 4 procent i Shanghai

Publicerat

den

Tre mindre guldtackor

Priset på guld i Kina föll nästan 4 procent idag där prisfallet tilltog mot slutet av handelsdagen rapporterar Bloomberg. Detta kommer efter ett månader långt prisrally. Orsaken till de udda prisrörelserna är att Kommunistpartiet först kraftigt begränsade den privata marknadens möjligheter att importera guld, vilket gjorde att guldpriset i Kina blev högre än på den internationella marknaden, för att nu dela ut nya importkvoter vilket fick priset att falla.

Den kinesiska centralbanken begränsade möjligheten att importera guld då man försöker vända sin valutas försvagning mot den amerikanska dollarn.

Fortsätt läsa

Nyheter

Lucara Diamond – diamantbolaget i Lundin-sfären

Publicerat

den

Lucara Diamonds gruva

Lucara Diamond är ett gruvbolag i Lundin-sfären som bryter diamanter och har nu varit i produktion under hela 12,5 år. Aktien är noterad både i Kanada och på Stockholmsbörsen. Aktiekursen har kommit ner rejält och ligger nu på sin lägsta nivå någonsin.

William Lamb är tillbaka i VD-rollen med full energi sedan några veckor, efter att ha varit VD under åren 2011-2018. Den 12 september presenterade han verksamheten för investerare i Stockholm, en inspelning kan ses nedan. Dr John Armstrong, som är Vice President, ger även en presentation av tillgångarna.

William Lamb, VD för Lucara Diamond, presenterar verksamheten i Stockholm.
Fortsätt läsa

Nyheter

Ökat intresse för oljeterminer i Mellanöstern

Publicerat

den

Dubai Mercantile Exchange (DME), den främsta internationella energiterminsbörsen i Mellanöstern, noterade en ökning med 18 procent i fysiska leveranser jämfört med föregående år, tillsammans med en femtonprocentig ökning av handelsvolymer, under första halvåret 2023, jämfört med samma period förra året.

DME Oman-kontraktet fortsatte att attrahera ett brett spektrum av deltagare från hela världen, vilket understryker dess status som det främsta råoljeriktmärket i East of Suez-marknaden. DME Omans frontmånadshandelsvolymer har ökat från 361 miljoner fat under de första sex månaderna 2022 till 415 miljoner fat för samma period 2023. Den fysiska leveransvolymen nådde 106 miljoner fat från mars till augusti 2023 jämfört med 90 miljoner fat för samma period 2022.

Fortsätt läsa

Populära