Guldpriset skapar brist på valv

Valv för att lagra guld säkertLångt in i det 7,4 hektar stora området Singapore Freeport, beläget strax intill Changi International Airports start- och landningsbanor finns de ädelmetallvalv som tillhör schweiziska Precious Metals, vars sju tons ståldörrar är byggda för att klara av en flygkrasch eller jordbävning.

I dag är dessa valv nästan fyllda, bara ett år efter det att det Genevebaserade företaget Precious Metals öppnade anläggningen, varför en betydande utbyggnad ny planeras för att kunna möta den kraftiga ökningen från investerare som är bereda att betala upp till en procent av guldets värde för att kunna förvara det tryggt.

Precious Metals är inte ensamt om att märka en ökad efterfrågan på plats i bankvalven, Barclays Capital bygger ett helt nytt valv medan Vrinks Co och Deutsche Bank har valt att öka kapaciteten genom att bygga ut existerande valv. Även det australiensiska myntverket, Perth Mint, har för avsikt att expandera sina anläggningar vilket är första gången sedan 2003, vilket får flera bedömare att tro att den elva år långa prisuppgången på guld är långt ifrån slut.

1 Reply to “Guldpriset skapar brist på valv”

  1. MrLibertad skriver:

    Intressant.

    Jag bedömer också att den långa uppgången är öångt ifrån slut.

    Jag tar det t o m längre och menar att resan för guld (och silver) precis har börjat.

    Dagens nivå på guldet kommer att kännas löjligt billigt om ett par tre år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

scroll to top