Connect with us

Nyheter

Fortsatt hög efterfrågan på guld och silver

Published

on

Fysiskt guld och silver - ÄdelmetallerDen senaste tidens fall på priset på guld och silver har inte på något sätt minskat den glödheta efterfrågan på ädelmetaller hos de stora försäljarna. Så sent som i förra veckan rapporterade King World News om den minst sagt bekymmersamma situationen hos australiensiska Perth Mint, en av världens största myntverk. Den stora efterfrågan har gjort att det uppstått ett högtryck hos Perth Mint vars kundtjänst nu går på knäna.

Peter August, VD för det Melbournebaserade Australian Bullion Company, släppte under början av oktober ett pressmeddelande i vilket denne berättade att ädelmetallföretaget aldrig tidigare haft en sådan hög efterfrågan på guld och silver i fysisk form, bland annat för att deras kunder blivit kunnigare och lärt sig hantera tillfälliga nedgångar i priset till att köpa aggressivt.

Även Perth Mint, ett av världens största myntverk har meddelat att den höga efterfrågan på guld och silver just nu uppgår till aldrig tidigare skådade nivåer vilket gör att såväl personal som affärssystem hos Perth Mint utnyttjas över kapacitetstaket för att kunna möta efterfrågan från kunder världen över.

Trots den senaste tidens nedgång i ädelmetallpriserna, något som främst synts i fråga om priset på silver, har ädelmetallhandlare världen över ställts inför samma problem, att möta den exploderande efterfrågan på fysiska ädelmetaller som guld och silver. Ädelmetallhandlarnas kunder är köpare och det finns ytterst få säljare i marknaden. En sådan ökad efterfrågan är ytterst sällsynt när priset fallit så pass kraftigt. Detta har gjort att även ädelmetallhandlarnas leverantörer har svårt att möta efterfrågan på guld och silver.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *