Ett minskat antal riggar fungerar som stöd för oljepriset

Oljerigg

Foto: Lindsey G

Baker Hughes rapporterade på fredagen en minskning av antalet aktiva olje- och gasriggar i USA. Antalet olje- och gasriggar minskade med fyra stycken, enligt rapporten, varav antalet aktiva oljeriggar minskade med 2 till 859. Antalet gasriggar föll till 183 stycken. Antalet aktiva olje- och gasriggar i USA uppgår nu till 1 044 stycken, en ökning med 90 stycken jämfört med föregående år.

Den kanadensiska marknaden är stabil

Antalet olje- och gasriggar i Kanada för veckan var oförändrat och uppgick till 223 riggar, vilket är sex stycken fler än den här tiden i fjol. Siffran omfattar en minskning med två stycken oljeriggar och en ökning av två stycken gasriggar.

Cana Woodford förlorade 3 riggar denna vecka – den största av förlorarna. Marcellus förlorade 2 riggar, och Williston lade till en. Granit Wash (+2) och Mississippian (+1) fick båda riggar, medan Permian, som sett emn ökning på över hundra riggar under det senaste året avslutade veckan oförändrat med 480 riggar.

Oljepriset var stabilt under fredagsmorgonen trots att spänningarna i Iran och USA fortsatte, delvis via Twitter. Till detta kom en S&P Global Platts-undersökning som visade att OPEC hade ökat oljeproduktionen i juli med 340 000 bpd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

scroll to top