ETF-fond med palladium ger stöd åt priset

Absa Capital lanserar palladium ETF-fondCommerzbank rapporterar att den Sydafrikanska investmentbanken Absa Capital har fått klartecken från myndigheterna att sätta upp en fysiskt uppbackad palladium-ETF, dvs en börshandlad fond som följer priset på råvaran palladium, och där fonden också innehar motsvarande mängd av ädelmetallen palladium. Om allt går som planerat så kommer ETF-fonden att börja handlas på börsen i Johannesburg innan årsskiftet.

Absa Capital satte upp en liknande ETF för platina i slutet av april och den har på bara några månader blivit världens största platina-ETF. Den innehåller nu nästan 659.000 uns platina och har en marknadsandel på 29 % av ETF-fonders totala innehav.

Det återstår att se om Absa Capitals palladium-ETF, som främst kommer att vända sig till institutionella investerare i Sydafrika, blir lika framgångsrik. Enligt banken själv är sydafrikanska investerare mer intresserade av platina.

Commerzbank skriver att denna nya palladium-ETF-fonden definitivt kommer att ge stöd åt palladiumpriset.

  1 Reply to “ETF-fond med palladium ger stöd åt priset”

  1. Magnus skriver:

   Klart intressant hur stort det är att investera i ETF-fonder med ädelmetaller i Sydafrika. Hade inte heller tänkt på att det fanns börshandlade fonder som vänder specifikt till institutioner.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  scroll to top