Följ oss

Nyheter

Comex stoppade guldhandeln

Publicerat

den

Guldhandel, mynt och online

Guldhandel, mynt och onlineUnder torsdagen upphörde handeln med guld på råvarubörsen COMEX i New York. Börsen valde att stoppa handeln med decemberkontrakten under cirka 20 sekunder klockan 02:54 på grund av prisfall.

Data från Bloomberg visar på att decemberkontraktet i guld föll med nästan 12 USD per troy ounce innan handeln avbröts. Det var den så kallade Stop Logic Halt, ett system som råvarubörsen har utformat för att för förhindra överdrivna kursrörelser, som stoppade handeln i guld. Comex har valt att inte kommentera storleken på den prisrörelse på det kontrakt som ledde till handelsstoppet. En talesman från Comex säger att stopp loss-funktioner inträffar på alla marknader världen över vid olika tillfällen, och att det till och med kan förekomma flera gånger under samma handelsdag. Stop loss-funktionen skapar tillfälliga avbrott i handeln vilket ger marknadsaktörerna möjlighet att tillhandahålla ytterligare likviditet så att korrekta priser kan återupprättas och marknaden kan återfå sin jämvikt.

Under 2013 har guldkursen rasat cirka 19 procent som en följd av ett rally på aktiemarknaden och oro för att den amerikanska centralbanken FED skall upphöra med sina stimulansprogram, vilket har minskat efterfrågan på guld som en inflationshedge. I en undersökning som nyhetsbyrån Bloomberg nyligen gjorde framkom att marknadsaktörerna tror att FED kommer att minska sina månatliga obligationsköp med tio miljarder USD per månad från och med nästa veckas FOMC-möte. Under augusti steg guldpriset med drygt sex procent som en följd av oro för att USA skulle inleda en militär aktion mot Syrien.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Guldpriset faller nästan 4 procent i Shanghai

Publicerat

den

Tre mindre guldtackor

Priset på guld i Kina föll nästan 4 procent idag där prisfallet tilltog mot slutet av handelsdagen rapporterar Bloomberg. Detta kommer efter ett månader långt prisrally. Orsaken till de udda prisrörelserna är att Kommunistpartiet först kraftigt begränsade den privata marknadens möjligheter att importera guld, vilket gjorde att guldpriset i Kina blev högre än på den internationella marknaden, för att nu dela ut nya importkvoter vilket fick priset att falla.

Den kinesiska centralbanken begränsade möjligheten att importera guld då man försöker vända sin valutas försvagning mot den amerikanska dollarn.

Fortsätt läsa

Nyheter

Lucara Diamond – diamantbolaget i Lundin-sfären

Publicerat

den

Lucara Diamonds gruva

Lucara Diamond är ett gruvbolag i Lundin-sfären som bryter diamanter och har nu varit i produktion under hela 12,5 år. Aktien är noterad både i Kanada och på Stockholmsbörsen. Aktiekursen har kommit ner rejält och ligger nu på sin lägsta nivå någonsin.

William Lamb är tillbaka i VD-rollen med full energi sedan några veckor, efter att ha varit VD under åren 2011-2018. Den 12 september presenterade han verksamheten för investerare i Stockholm, en inspelning kan ses nedan. Dr John Armstrong, som är Vice President, ger även en presentation av tillgångarna.

William Lamb, VD för Lucara Diamond, presenterar verksamheten i Stockholm.
Fortsätt läsa

Nyheter

Ökat intresse för oljeterminer i Mellanöstern

Publicerat

den

Dubai Mercantile Exchange (DME), den främsta internationella energiterminsbörsen i Mellanöstern, noterade en ökning med 18 procent i fysiska leveranser jämfört med föregående år, tillsammans med en femtonprocentig ökning av handelsvolymer, under första halvåret 2023, jämfört med samma period förra året.

DME Oman-kontraktet fortsatte att attrahera ett brett spektrum av deltagare från hela världen, vilket understryker dess status som det främsta råoljeriktmärket i East of Suez-marknaden. DME Omans frontmånadshandelsvolymer har ökat från 361 miljoner fat under de första sex månaderna 2022 till 415 miljoner fat för samma period 2023. Den fysiska leveransvolymen nådde 106 miljoner fat från mars till augusti 2023 jämfört med 90 miljoner fat för samma period 2022.

Fortsätt läsa

Populära