Citi Bank spår ett oljepris på 60 dollar 2021

Oljepriserna kommer att stiga till 60 dollar per fat i slutet av nästa år, eftersom överutbudet kommer att ha dragits ner då säger Citigroup, som är haussade till oljan.

Citi

Växande ekonomier kommer att leda till att det globala oljebehovet återvänder till nivåerna före det kinesiska coronaviruset i slutet av 2021, berättade Citis globala chef för råvaruanalys Ed Morse för Bloomberg i en intervju.

Enligt Citigroup kommer priset på Brent Crude, som sjönk under 40 dollar per fat förra veckan efter växande oro över efterfrågan, i genomsnitt att handlas till cirka 55 dollar per fat nästa år. Citigroup tror att Brent Crude återhämtar sig till 60 dollar per fat i slutet av 2021. WTI Crude som handlades till 37 dollar tidigt på måndagen, förväntas hoppa till 58 dollar per fat i slutet av nästa år.

En annan storbank, Goldman Sachs, ser också priserna når 60 dollar per fat och ännu mer nästa år.

Goldman Sachs tror på ännu högre oljepriser

Goldman Sachs förväntar sig att Brent Crude når 65 dollar per fat under tredje kvartalet 2021, även om det kan avsluta året lägre, till 58 dollar per fat. Goldman Sachs förväntar sig att West Texas Intermediate skall nå 55,88 dollar per fat under tredje kvartalet nästa år, jämfört med 51,38 dollar per fat i tidigare prognoser, rapporterar Business Insider.

”Det finns en ökande sannolikhet för att vacciner kommer att bli allmänt tillgängliga från och med nästa vår, vilket hjälper till att stödja global tillväxt och oljebehov, särskilt jetbränsle”, säger Goldmans analytiker.

Investeringsbankerna är mer hausseartade till oljepriset nästa år, men oljehandlare är baisse på kort sikt. En av de främsta oberoende handlarna, Trafigura, förväntar sig en ”försörjningstung” marknad fram till slutet av året, med lager som byggs i slutet av 2020 när efterfrågan återhämtar sig.

Det kommer att bli värre på marknaden innan den blir bättre, sa Ben Luckock, co-chef för oljehandel vid Trafigura, på en konferens på måndagen, som genomfördes av Bloomberg. Överutbudet på marknaden kommer att nå den punkt där chartring av tankfartyg för flytande lagring blir lönsam sade Luckock.

Förra veckan framkom rapporter om att flera av världens främsta oljehandlare har befraktat dussintals supertankers för att potentiellt lagra olja till sjöss tills tecken på att efterfrågan på har ökat igen.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top