Följ oss

Nyheter

Central Asia Gold, ryska guldlicenser skall skapa värden till aktieägarna

Publicerat

den

Central Asia Gold - GuldlicenserCentral Asia Gold är ett svenskt gruvbolag med inriktning på guldproduktion i Ryssland, främst i Zabaikalskiy-regionen och republikerna Khakassia och Tyva. Bolaget har för närvarande 4 anläggningar som omfattar prospektering och utvinning av guld, varav en, Kara-Beldir LLC är ett joint venture med en stor kanadensisk guldproducent, Centerra Gold Inc.

Koncernens huvudsakliga tillgångar består av ett stort antal minerallicenser som innehas av de olika dotterbolagen. Licenserna i slutet av september 2011 uppskattas innehålla nästan en miljon troy uns (oz) (1 oz = 31,1 g) av guldreserver enligt de ryska C1 + C2 kategorierna (motsvarande cirka 32 ton).

Sommaren 2011 uppgick antalet anställda i Central Asia Gold AB till 1 139 personer, inklusive underentreprenörer. År 2010 producerades 730 kg guld.

Central Asia Gold AB har sitt huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq OMX lista First North Premier. Antalet aktieägare var cirka 3.700 per den 30 september 2011. I september 2011 hade bolaget 17,6 miljoner aktier och börsvärde var 386 Mkr.

I november 2011 deltog bolaget på Mangolds Småbolagsdag på Operaterrassen i Stockholm. Presentationen filmades av Financial Hearings och kan ses här på Råvarumarknaden.se.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa
Annons Centaur
1 kommentar

1 kommentar

  1. Persson

    28 juli, 2013 vid 03:45

    Central Asia Gold har alltid varit en rutten aktie och kommer även fortsättningsvis vara en dålig investering.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Priset på vete når sin högsta nivå på nio månader

Publicerat

den

Ett fält med vete

Vetepriset har nått sin högsta nivå på 9-10 månader. Det är flera faktorer som sammanfaller, men i grunden är det vädret som inte är vidare bra hos flera av de stora producenterna i världen. Prognoserna för Rysslands produktion från vinterodlingen har skrivits ner på grund av frost i maj. I Ukraina har det torra vädret minskat skördeutsikterna och enligt Bloomberg så har Australien historiskt låg nederbörd vilket skapar stress.

Det framförs även att priserna till viss del även stiger då bönder lagerhåller sina skördar för att se var turbulensen tar vägen innan de säljer.

Att priset går upp är visserligen dåligt på kort sikt för konsumenter, men som Torbjörn Iwarson var inne på för en vecka sedan så måste priset upp för att motivera bönder att odla mer, för vi kan inte leva utan vete.

Fortsätt läsa

Nyheter

Aluminiumproducenten Novelis börsnoteras på NYSE

Publicerat

den

Aluminium på rulle

Aluminiumproducenten Novelis vill ta in närmare en miljard USD inför sin notering på NYSE-börsen i USA idag. Företaget kontrolleras av Kumar Mangalam Birla och hans företag Hindalco Industries. Novelis har under många arbetat med att expandera sin produktion och är världens största återvinnare av aluminium med 14 återvinningsanläggningar runt om i världen.

Aktierna erbjuds inom spannet 18-21 USD och ett pris på 21 USD innebär ett totalt börsvärde på 12,6 miljarder USD.

Fortsätt läsa

Nyheter

Africa Oil kan se fram mot bra kassaflöde – köp aktien säger Affärsvärlden

Publicerat

den

Africa Oil-anställda

Africa Oil-aktien går nästan att räkna hem enbart på de producerande tillgångarna och kassan skriver Affärsvärlden i en analys som mynnar ut i en köprekommendation för investerare som accepterar en extra hög risk. bolaget kan se fram mot ett bra kassaflöde från oljeproduktionen i Nigeria samtidigt som det finns en stor uppsida i jätteprojektet utanför Namibias kust.

”Ett oljebolag med sina tillgångar Afrika och en stor del av substansen i ett outvecklat projekt är såklart inte en investering som passar alla. Den som kan leva med de extra riskerna kan dock överväga aktien som del i sin portfölj”

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära