Connect with us

Nyheter

Central Asia Gold, ryska guldlicenser skall skapa värden till aktieägarna

Published

on

Central Asia Gold - GuldlicenserCentral Asia Gold är ett svenskt gruvbolag med inriktning på guldproduktion i Ryssland, främst i Zabaikalskiy-regionen och republikerna Khakassia och Tyva. Bolaget har för närvarande 4 anläggningar som omfattar prospektering och utvinning av guld, varav en, Kara-Beldir LLC är ett joint venture med en stor kanadensisk guldproducent, Centerra Gold Inc.

Koncernens huvudsakliga tillgångar består av ett stort antal minerallicenser som innehas av de olika dotterbolagen. Licenserna i slutet av september 2011 uppskattas innehålla nästan en miljon troy uns (oz) (1 oz = 31,1 g) av guldreserver enligt de ryska C1 + C2 kategorierna (motsvarande cirka 32 ton).

Sommaren 2011 uppgick antalet anställda i Central Asia Gold AB till 1 139 personer, inklusive underentreprenörer. År 2010 producerades 730 kg guld.

Central Asia Gold AB har sitt huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq OMX lista First North Premier. Antalet aktieägare var cirka 3.700 per den 30 september 2011. I september 2011 hade bolaget 17,6 miljoner aktier och börsvärde var 386 Mkr.

I november 2011 deltog bolaget på Mangolds Småbolagsdag på Operaterrassen i Stockholm. Presentationen filmades av Financial Hearings och kan ses här på Råvarumarknaden.se.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Persson

    28 juli, 2013 at 03:45

    Central Asia Gold har alltid varit en rutten aktie och kommer även fortsättningsvis vara en dålig investering.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *