Följ oss

Nyheter

Bra tillfälle att investera i Africa Oil-aktien

Publicerat

den

Africa Oil en bra aktieTvå av Africa Oils högriskborrningar i Kenya och Etiopien har inte kunnat påvisa några kommersiella mängder kolväten enligt information idag. Men SEB Equities skriver efter att den informationen har publicerats att det är ett bra tillfälle att investera i Africa Oil-aktien. Orsaken är att dessa två borrningar hade en högriskprofil vilket gör att de har en försumbar påverkan på SEBs kalkyler, vilket ger en negligerbar påverkan på SEBs riktkurs som är 90 kr, vilket kan jämföras med att kursen efter dagens nedgång står i 55,50 kr.

Banken sätter i stället större fokus på de kommande resultaten kring de kenyanska brunnarna Amosing och Ewoi som väntas i början av 2014 och som skulle kunna höja bankens riktkurs till 104 kr, från nuvarande 90 kr.

Fortsätt läsa
Annons
1 kommentar

1 kommentar

  1. Persson

    10 december, 2013 vid 03:18

    Det är oftast hög risk med Lundin-aktier, men i genomsnitt blir det en bra investering. Dvs köp inte bara aktier i ett Lundin-företag, köp en portfölj av dem.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Guldpriset faller nästan 4 procent i Shanghai

Publicerat

den

Tre mindre guldtackor

Priset på guld i Kina föll nästan 4 procent idag där prisfallet tilltog mot slutet av handelsdagen rapporterar Bloomberg. Detta kommer efter ett månader långt prisrally. Orsaken till de udda prisrörelserna är att Kommunistpartiet först kraftigt begränsade den privata marknadens möjligheter att importera guld, vilket gjorde att guldpriset i Kina blev högre än på den internationella marknaden, för att nu dela ut nya importkvoter vilket fick priset att falla.

Den kinesiska centralbanken begränsade möjligheten att importera guld då man försöker vända sin valutas försvagning mot den amerikanska dollarn.

Fortsätt läsa

Nyheter

Lucara Diamond – diamantbolaget i Lundin-sfären

Publicerat

den

Lucara Diamonds gruva

Lucara Diamond är ett gruvbolag i Lundin-sfären som bryter diamanter och har nu varit i produktion under hela 12,5 år. Aktien är noterad både i Kanada och på Stockholmsbörsen. Aktiekursen har kommit ner rejält och ligger nu på sin lägsta nivå någonsin.

William Lamb är tillbaka i VD-rollen med full energi sedan några veckor, efter att ha varit VD under åren 2011-2018. Den 12 september presenterade han verksamheten för investerare i Stockholm, en inspelning kan ses nedan. Dr John Armstrong, som är Vice President, ger även en presentation av tillgångarna.

William Lamb, VD för Lucara Diamond, presenterar verksamheten i Stockholm.
Fortsätt läsa

Nyheter

Ökat intresse för oljeterminer i Mellanöstern

Publicerat

den

Dubai Mercantile Exchange (DME), den främsta internationella energiterminsbörsen i Mellanöstern, noterade en ökning med 18 procent i fysiska leveranser jämfört med föregående år, tillsammans med en femtonprocentig ökning av handelsvolymer, under första halvåret 2023, jämfört med samma period förra året.

DME Oman-kontraktet fortsatte att attrahera ett brett spektrum av deltagare från hela världen, vilket understryker dess status som det främsta råoljeriktmärket i East of Suez-marknaden. DME Omans frontmånadshandelsvolymer har ökat från 361 miljoner fat under de första sex månaderna 2022 till 415 miljoner fat för samma period 2023. Den fysiska leveransvolymen nådde 106 miljoner fat från mars till augusti 2023 jämfört med 90 miljoner fat för samma period 2022.

Fortsätt läsa

Populära