Följ oss

Nyheter

Agnico Eagle Mines satsar på att öka aktieägarnas exponering mot guld

Publicerat

den

Agnico Eagle - Börsnoterat guldbolag med produktionDet kanadensiska gruvbolaget Agnico Eagle Mines fokuserar på prospektering och utvinning av guld i Kanada, Finland, Mexiko och USA.

Agnico Eagle Mines arbetar efter principen att bolaget skall vara ohedgat mot guldpriserna och säljer aldrig sin guldproduktion på termin. Bland övriga strategier finns att konsekvent öka bolagets – och därmed aktieägarnas exponering mot guld, vilket gör att en ständig prospektering sker.

Agnico Eagle har under de senaste 29 åren lämnat utdelning till sina aktieägare varför strategin verkar ha betalat sig.

Bland Agnico Eagles gruvor kan nämnas bolagets flaggskepp, LaRonde, i nordvästra Quebec som har producerat närmare 4 miljoner troy ounce guld sedan starten 1988. Inte långt från denna fyndighet finns den nya gruvan, Goldex, som är tänkt att bli en av världens kostnadseffektivaste underjordsgruvor i guldindustrin. Även Lapa, en liten underjordsgruva, finns belägen i samma område. Lapa innehåller guldhalter som är dubbelt så höga som genomsnittet i Agnico Eagles övriga gruvor.

Agnico Eagles guldverksamhet LaRonde

LaRonde-gruvan i Quebec

I Nunavut Territory i Kanada pågår arbetet med Meadowbank, ett dagbrott som är tänkt att skall bli en av Agnico Eagles största producerande enheter.

I norra Finland finns Kittala, där Agnico Eagle kombinerar dagbrott och underjordsverksamhet för att utvinna en av Europas största guldfyndigheter.

Slutligen finns Pinos Altos, i Chihuahua i norra Mexiko, där Agnico Eagle har reserver överstigande 3.5 miljoner troy ounce guld och mer än 100 miljoner troy ounce silver.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Agnico-Eagle är noterat på börsen i Toronto (TSX) och New York (Nasdaq).

Under november 2011 presenterade Ingmar Haga, Vice President Europe, bolaget vid Raw Materials Groups årliga konferens i Stockholm. Presentationen filmades och kan ses här på Råvarumarknaden.se.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära