Connect with us

Nyheter

Schweiziska guldraffinaderier återupptar produktionen

Published

on

Guldtacka, Suisse 1 kg

De schweiziska guldraffinaderierna i den sydschweiziska kantonen Ticino meddelar att de återupptar arbetet vilket kommer att minska försörjningsbegränsningarna på guldmarknaden. Tre av världens största guldraffinaderier sa att de delvis kommer att öppna igen efter en två veckors stängning som stört det globala utbudet av metallen.

1 kilo guld, tacka från Royal Mind

Valcambi, Argor-Heraeus och PAMP, belägna nära den schweiziska gränsen till Italien, stängdes efter en lokal myndighetsorder den 20 mars som stängde icke-nödvändig industri för att minska spridningen av coronavirus.

Tillsammans bearbetar dessa tre företag cirka 1 500 ton guld per år, en tredjedel av det globala utbudet. Ticino är en viktig transiteringspunkt där det renas utvunnen malm, och omformas guld som rör sig mellan olika marknader.

Problem med att omvandla 400 ounce-tackor drev guldpriset

Rädsla för att det skulle vara omöjligt att omvandla tillräckligt med 400 uns-tackor lagrade i London till 100 uns-tackor som används i New York drev amerikanska guldpriset kraftigt över priserna i London efter att raffinaderierna stängde.

Valcambi och Argor sade på söndagen att de hade fått regeringens godkännande för att delvis öppna igen den 6 april. PAMP sade på fredag att det hade tillstånd att starta om. De sa att detta var på villkor att de följer strängare hygien- och säkerhetsåtgärder.

Valcambi och PAMP sa att detta innebär att de skulle arbeta med mindre än 50 procents kapacitet. Argor sa att det skulle ha en ”reducerad arbetsordning” och dela upp personal i tre grupper som arbetar med olika skift.

Den ekonomiska chocken som orsakats av coronavirusutbrottet ökar efterfrågan på guld från detaljhandlare och finansiella investerare.

De tre raffinaderierna bearbetar också silver och andra ädelmetaller.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *