Myntverkets guldfond fortsätter dra till sig kapital

ETF-specialisten HANetf har sett de förvaltade tillgångarna stiga till 300 miljoner USD i den fond för fysiskt guld som bolaget driver åt Royal Mint, det brittiska mynverket.

HANetf skapar börshandlade fonder för investeringsgrupper i Europa över en hel rad strategier. Royal Mint Physical Gold ETC (RMAU) är den största fonden på företagets plattform.

Guldtacka - Fine gold 999.9

Efter lanseringen i februari har RMAU nu sett inflöden på mer än 250 miljoner dollar, vilket har gjort att de totala tillgångarna som förvaltas av HANetf stigit till 327 miljoner US dollar per den 27 april.

HANetf tillade att företaget för närvarande har fem kapitalförvaltningskunder och sju börshandlade produkter. Samtidigt diskuterar mer än 50 förvaltare om att gå in i det europeiska fondföretagets börshandlade produktpalett.

RMAU lanserades i februari med guld som förvaras i The Royal Mints valv i Wales.

Hector McNeil, medstiftare av RMAU sa: ”RMAU har visat sig vara en fantastisk framgång, men det som också är uppmuntrande är att majoriteten av ETFerna i HANetf-sortimentet har ökat tillgångarna under förvaltning i år.”

”Trots den senaste volatiliteten på marknaden förblir de långsiktiga utsikterna för börshandlade fonder starka eftersom investerare vill ha transparenta, kostnadseffektiva och likvida portföljinnehav. Samtidigt vill kapitalförvaltare modernisera och utöka sina distributionsstrategier.”

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top