Connect with us

Nyheter

Kopparpriset stiger när Chile stänger sina gränser

Published

on

Glänsande koppar

Kopparpriset steg nyligen när investerare bedömde Chiles beslut att stänga sina gränser under april på grund av en ökning i covid-19-fall. Priset på koppar för leverans i maj ökade märkbart.

Koppar-brorrar
Foto: fdecomite

Världens främsta exportör av metallen stängde sina gränser i en månad efter att ha rapporterat ett dagligt rekord på 7 830 covid-19-infektioner under en vecka, en rekordhög nivå för ockuperade sjukhussängar och en rikstäckande positivitetsgrad på elva procent.

Chilenska medborgare och utländska invånare får inte resa in eller ut ur landet. Alla lastbilschaufförer är skyldiga att presentera ett negativt PCR-test som genomförts 72 timmar innan de reser in i landet. De ökade gränsrestriktionerna kan störa gruvaktiviteter genom att försena utbyte av utrustning.

Chiles koppargruvor producerade 430 100 ton i februari, en minskning med 4,8 % jämfört med samma period 2020. Nyligen träffade Codelco en överenskommelse med arbetare vid sin Radomiro Tomic-gruva efter att de accepterat ett nytt kontraktserbjudande.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *