Connect with us

Nyheter

Koppargruvan Riotinto i Spanien öppnar upp igen

Published

on

Atalaya Mining
Atalaya Mining

Atalaya Mining, som är noterat på AIM, öppnar upp sin verksamhet vid koppargruvan Riotinto i Spanien efter att lokala myndigheter i Andalusien bestämt att gruvverksamhet som levererar till viktiga industrier bör förbli öppen. Det cypriotiska huvudkontoret stängde gruvan den 30 mars som svar på den spanska regeringens dekret, som förordnade upphävande av icke-nödvändig affärsverksamhet, inklusive gruvdrift.

På fredagen informerade Andalusiens gruvavdelning Atalaya Mining om att definitionen av en viktig industri hade utvidgats till att omfatta gruvdrift. Företaget sa att strikta hälso- och säkerhetsförfaranden kommer att vara obligatoriska för arbetare på plats.

”I samband med dessa åtgärder kommer Atalaya att maximera de slagghögar som finns tillgängliga på plats, skjuta upp alla icke-nödvändiga aktiviteter och fokusera på produktion av koncentrat för att uppfylla nationella och internationella åtaganden att leverera till andra industrier” sade Atalaya.

Även om produktionsstörningar i Chile, Peru, Mexiko och Kanada kommer att ta bort betydande volymer från marknaden, förväntar sig analysföretaget Fitch fortfarande ett överutbud av koppar i världen. Som ett resultat har det har Fitch sänkt prisantagandena till 5 300 dollar per ton i år och 5 800 dollar per ton 2021.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *