Följ oss

Nyheter

Kanada förbjuder import av ryskt aluminium och stål

Publicerat

den

Kanada har infört ett handelsembargo mot ryskt aluminium och stål vilket innebär att landet förbjuder import av dessa produkter

”Import av alla ryska aluminiumprodukter, såsom obearbetad aluminium, aluminiumplåt och färdiga produkter inklusive behållare och andra hushållsartiklar gjorda av aluminium, är nu förbjuden”, heter det i rapporten som publicerades av det kanadensiska finansdepartementet i samband med att embargot kommunicerades. 

I rapporten framgår att alla primära ryska stålprodukter, inklusive järn och olegerat stål, halvfabrikat och färdiga produkter som rör och rör förbjuds.

”Detta förbud kommer ytterligare att förvägra Ryssland möjligheten att generera de intäkter det behöver betala för sitt krig mot Ukraina. Kanada fortsätter att arbeta tillsammans med sina partners och allierade för att hålla Ryssland ansvarigt”, sade departementet.

2021 importerade Kanada aluminium till ett värde om 45 miljoner dollar och 213 miljoner dollar stålprodukter från Ryssland.

Nyheter

Guldpriset faller nästan 4 procent i Shanghai

Publicerat

den

Tre mindre guldtackor

Priset på guld i Kina föll nästan 4 procent idag där prisfallet tilltog mot slutet av handelsdagen rapporterar Bloomberg. Detta kommer efter ett månader långt prisrally. Orsaken till de udda prisrörelserna är att Kommunistpartiet först kraftigt begränsade den privata marknadens möjligheter att importera guld, vilket gjorde att guldpriset i Kina blev högre än på den internationella marknaden, för att nu dela ut nya importkvoter vilket fick priset att falla.

Den kinesiska centralbanken begränsade möjligheten att importera guld då man försöker vända sin valutas försvagning mot den amerikanska dollarn.

Fortsätt läsa

Nyheter

Lucara Diamond – diamantbolaget i Lundin-sfären

Publicerat

den

Lucara Diamonds gruva

Lucara Diamond är ett gruvbolag i Lundin-sfären som bryter diamanter och har nu varit i produktion under hela 12,5 år. Aktien är noterad både i Kanada och på Stockholmsbörsen. Aktiekursen har kommit ner rejält och ligger nu på sin lägsta nivå någonsin.

William Lamb är tillbaka i VD-rollen med full energi sedan några veckor, efter att ha varit VD under åren 2011-2018. Den 12 september presenterade han verksamheten för investerare i Stockholm, en inspelning kan ses nedan. Dr John Armstrong, som är Vice President, ger även en presentation av tillgångarna.

William Lamb, VD för Lucara Diamond, presenterar verksamheten i Stockholm.
Fortsätt läsa

Nyheter

Ökat intresse för oljeterminer i Mellanöstern

Publicerat

den

Dubai Mercantile Exchange (DME), den främsta internationella energiterminsbörsen i Mellanöstern, noterade en ökning med 18 procent i fysiska leveranser jämfört med föregående år, tillsammans med en femtonprocentig ökning av handelsvolymer, under första halvåret 2023, jämfört med samma period förra året.

DME Oman-kontraktet fortsatte att attrahera ett brett spektrum av deltagare från hela världen, vilket understryker dess status som det främsta råoljeriktmärket i East of Suez-marknaden. DME Omans frontmånadshandelsvolymer har ökat från 361 miljoner fat under de första sex månaderna 2022 till 415 miljoner fat för samma period 2023. Den fysiska leveransvolymen nådde 106 miljoner fat från mars till augusti 2023 jämfört med 90 miljoner fat för samma period 2022.

Fortsätt läsa

Populära