Connect with us

Nyheter

Efterfrågan på guld i Indien når sin lägsta nivå på 26 år

Published

on

Guldtacka, Susisse 1 kilo fine gold 999,9

Indiens efterfrågan på guld 2020 förväntas falla till den lägsta nivån på 26 år. Detta efter att de inhemska priset på guldtackor är rekordhögt och fallande disponibla inkomster i Indien skulle kunna begränsa detaljhandelsköp av guld, sade World Gold Council (WGC) på torsdagen.

Guldtacka - Valcambi Suisse 250 gram

En minskad efterfrågan på guld från världens näst största guldkonsument skulle kunna begränsa en prisökning i de globala guldpriset, vilket blev rekordhögt tidigare denna månad. Det positiva är att det kan minska Indiens handelsunderskott och stödja den sjuka rupien. ”Snabbt stigande guldpriser kan fungera som motvind” säger Somasundaram PR, VD för WGCs indiska verksamhet.

De indiska guldpriserna har stigit med 35 procent

Indiens guldförbrukning under första halvåret 2020 sjönk 56 procent jämfört med året innan. Förbrukningen minskade till 165,6 ton. Samtidigt sänkte den Coronavirusutlösta nedstängningen också efterfrågan med 70 procent under det andra kvartalet 2020, till 63,7 ton, det lägsta på mer än ett decennium, säger WGC i en rapport som publicerades på torsdagen. Trots detta har de indiska guldpriserna stigit med 35 procent.

Miljontals indier har förlorat sina jobb eller fått finna sig i en lönesänkning efter att landet infört ett lock down för dess 1,3 miljarder människor för att begränsa spridningen av viruset.

Den indiska guldkonsumtionen är i allmänhet hög under junikvartalet på grund av bröllop och festivaler som Akshaya Tritiya, men Indiens lock down höll köparna inomhus i år.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *