Därför skall du inte sälja guld

Behåll guldet – det är en enkel strategi på en osäker marknad som kan ändra riktning varje dag av olika riskfaktorer, men Longview Economics vd Chris Watling föreslår ett annat skäl till att du inte skall sälja guld. Han anser att Federal Reserve:s repo-program kan hjälpa till att stödja guldpriserna. Centralbanken använder programmet för att justera utbudet av reservsaldo för att hålla sitt räntemål i schack.

1 kilo guld, tacka från Royal Mind

”FED lägger in mycket likviditet, mycket dollarpengar i systemet, och det stöder guldpriset” sade Waitling i en CNBC-rapport.

”Det som verkligen bestämmer guldpriset är vanligtvis reala räntor, Fed Funds-ränteförväntningar och liknande saker, och jag tror att vi kan prisa ut en del av Fed Funds-kurvan, jag tror vi kommer att få stigande TIPS (Treasury Inflation Protected Securities) -yields detta år, så allt detta är en bra orsak att sälja det” sa Watling.

I grunden skulle fler dollar översättas till ett högre guldpris.

”Guld är en försäkring mot försämring av värdet och det vi såg 2011 var en kapitalförsämring, att trycka upp för många dollar ledde till att den reala kursen går ner, ner, ner, vilket sedan driver upp priset på guld” sade Goldman Sachs globala chef för råvaruanalys Jeff Currie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

scroll to top