Nyheter

Carlos Slim köper ännu en guldgruva

Published

on

Carlos Slim, den mexikanska affärsmannen som är världens rikaste person, köper nu ytterligare en silver- och guldgruva, samt flera prospekteringsprojekt.

Det är via sitt bolag Minera Frisco som han nu för 750 miljoner USD köper guld- och silvergruvan Ocampo, prospekteringsprojekten Venus och Los Jarros i Chihuahua, samt 50 procent av Orion-projektet i Nayarit. Säljare är kanadensiska AuRico Gold, som välkomnar affären vilken betalas kontant.

Gruvbolaget Minera Frisco kontrolleras av Carlos Slim, men är noterat på börsen i Mexiko med en värdering på närmare 11 miljarder dollar.

Det är inte de första ädelmetalltillgångarna i Mexiko Carlos Slim köper av utländska företag. Analytiker kommenterar köpen med att Slim ser tillgångarna som ett bra sätt att säkra sig mot den ekonomiska utvecklingen i världen. Men Slim har inte visat sig vara rädd för att satsa på nya affärer under finanskrisen. Investeringarna i guld- och silvergruvor ska nog ses som en betydligt mer långsiktig värdebevarare.

Carlos Slim har hunnit bli 72 år och är enligt Forbes beräkningar god för 69 miljarder dollar. Vad kan vara bättre än kvalitativa ädelmetallgruvor för att förvalta en så stor förmögenhet för framtida generationer.

3 Comments

 1. Magnus

  14 oktober, 2012 at 18:15

  Från en guldgruva till mobiloperatör till en faktisk guldgruva! Carlos Slim vet vad han gör.

 2. Vedde

  16 oktober, 2012 at 15:13

  Respekt till Carlos Slim, han är klok att investera i guldgruvor och silvergruvor. Har man pengarna att hantera upp och nedgångar i gruvverksamhet så är det makalöst bra.

 3. Tore

  16 oktober, 2012 at 19:08

  För mig var Slim bara känd som världens rikaste, och att han blivit det på att bygga upp en mobiloperatörverksamhet i Mexiko mfl länder. Hade ingen aning att han hade andra stora mer operativa investeringar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populära

Exit mobile version