Boliden, ledande i Europa på zink och koppar

Boliden - Gruvbolag stort på zink och kopparBoliden är ett ledande europeiskt metallföretag med fokus på i huvudsak zink och koppar. Verksamheten bedrivs i de två affärsområden: Gruvor och Smältverk. Boliden har cirka 4.400 medarbetare och en omsättning på cirka 37 miljarder.

I dag är Boliden den tredje största leverantören av såväl koppar som zink till den europeiska marknaden. Bolidens verksamhet är huvudsakligen inriktad på de första stegen i förädlingskedjan, det vill säga prospektering, gruvbrytning och anrikning, smältning, raffinering samt återvinning. Återvinning av metaller, där Boliden är en av de ledande aktörerna i världen, är en växande del av koncernens verksamhet.

Från prospektering till färdig produkt för gruvbolag

Utöver huvudmetaller koppar och zink producerar Boliden också metaller som bly, guld och silver vilka är vanligt förekommande i samband med mineraliseringar av koppar och zink.

Under november 2011 presenterade Lennart Evrell CEO, bolaget vid Raw Materials årliga konferens i Stockholm. Presentationen filmades och kan ses här på Råvarumarknaden.se.

  2 Replies to “Boliden, ledande i Europa på zink och koppar”

  1. Magnus skriver:

   Det är lätt att glömma bort Boliden när så många andra gruvor gör väsen av sig, men det är kvalitet i tystnaden.

   1. Alisia skriver:

    Helt klart en aktie som fler borde titta närmare på.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  scroll to top