Connect with us

Nyheter

Bank of Ghana för att börja köpa guld lokalt för att öka reserven

Published

on

Två guldtackor, en på 10 uns

Bank of Ghana säger att det snart kommer att inleda köp av guld från småskaliga gruvföretag som en del av bankens plan att öka den del av landets valutareserver som hålls i guld.

Guldtacka i närbild

Centralbankens guvernör, Dr Ernest Addison, som talade vid MPC:s pressmöte förra fredagen uppgav att banken skulle göra köpen via utvalda lokala guldköpsbyråer.

Han förklarade att beslutet att köpa guld stöds av det faktum att Ghana var en av de ledande guldproducenterna i världen. Bank of Ghana skall försöka dra nytta av att öka sina reserver med lokalt producerat guld.

”Vi beslutade att som en centralbank i ett land som producerar guld, kanske vi behövde öka vårt innehav av guld. Så det politiska beslutet togs och banken har infört villkor och arbetar med några av de lokala köporganen om att förvärva guldet. För närvarande håller vi på att slutföra arrangemangen för förädling av det guldet. Vi har inte gjort det första köpet ännu, ”sade guvernören. Han avslöjade vidare att det första köpet borde ha gjorts förra året, men banken fattade ett beslut att skjuta upp det tillfälligt, och tillade att banken nu var optimistisk att guldköpsprogrammet skulle inledas i mitten av detta år.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *