Analytikerna tror på ännu högre guldpris

Medan guldmarknaden varit lite mer ljummen efter en robust januari, när aktiemarknaderna försökte ta igen de värsta veckovisa förlusterna sedan finanskrisen, har den glänsande metallen haft en bra utveckling under den senaste veckan. Vissa analytiker ser detta som en början, vilket ger guldköparna en anledning att fira.

Hur investera i guld

Guldpriserna kämpade med att klättra högre efter Federal Reserves sänkning med 50 punkter av räntan, men enligt en marknadsanalytiker har ädelmetallen gott om uppåtriktad potential om historien är någon indikation.

Ryan Giannotto, analyschef vid GraniteShares, berättade för Kitco att efter den senaste gången Federal Reserve tillkännagav en räntesänkning på 50 punkter mellan möten, 2008, började guldpriserna en betydande tjurrusning och klättrade över 17 procent samma år. Detta sammanföll med att aktiemarknaden sjönk.

”Vi har sett sju nödsänkningar tidigare, och guldpriset har ökat med 26 procent i genomsnitt under de första två åren” sade han. ”Det vore mycket oklokt att utesluta en uppgång till 2 000 dollar vid årets slut.”

Bevaka guldpriset

Med den enorma paniken som omger coronaviruset, en 10-årig statsskuldsavkastning på rekordlåga nivåer och allmän ekonomisk och politisk osäkerhet som följer med ett valår, är guldkursen mogen för en körning säger experterna.

Giannotto konstaterade att då den amerikanska 10-årsräntan sjunkit under 1,0 procent finns det ett starkt argument att påstå att obligationer helt enkelt inte kan erbjuda den säkerhet de en gång gjorde. Han noterade att det traditionella konceptet med en balanserad portfölj på 60/40, med 60 % i aktier och 40 % i obligationer, inte längre är relevant.

”Förra året kunde du ha sålt alla dina obligationer, lagt pengarna i guld och du skulle ha sett bättre riskjusterade avkastningar i din portfölj” sade han. ”Vi måste sluta se guld som en mytisk investering och se på det som en matematisk tillgång.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

scroll to top